Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obavijestio je javnost i poljoprivredne proizvođače da je za sutra (četvrtak, 28. decembar 2023.) zakazao sastanak u Centru za kulturu „Semberija“ sa početkom u 15.00 časova a na temu isplate štete nastale uslijed Afričke kuge.

Gradonačelnik Bijeljine je obavijestio javnost da je ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odstupilo od prvobitnog dogovora koji je podrazumijevao isplatu odšteta onim redoslijedom kojim su pristizali zahtjevi.

LJUBIŠA PETROVIĆ: Iz opravadanih razloga otkazan dolazak ministra Minića u Bijeljinu, čekamo novi termin (foto)

Petrović u pozivu na sastanak  ističe da značajan broj uzgajivača koji su pretrpjeli štetu, još uvijek nije dobio obeštećenje, zbog čega im je kako navodi, ugrožena egzistencija, naglašavajući da će na sastanku biti mogućnosti za razgovor i o drugim temama iz oblasti poljoprivrede.

„Nažalost sastanku neće prisustvovati ministar Savo Minić, iako smo ovaj sastanak odlagali i pomjerali upravo zbog njega, kako bismo u konstruktivnom razgovoru iznijeli sve probleme, ali i sa najvišeg mjesta čuli da li postoji ikakav plan isplate šteta i ako postoji kakav je“, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име