Grad Bijeljina 09. avgusta slavi Svetog Pantelejmona.

-Imali smo za ovu godinu velike planove kada je u pitanju proslava slave grada Sveti Pantelejmon i program za tradicionalne Pantelinske dane, na žalost zbog svih nedaća koje su nas zadesile ipak nismo u mogućnosti da sve planirano i ostvarimo. Ovom prilikom upućujem svoje izvinjenje građanima zbog skromnijeg programa, ali i svim gostima iz drugih gradova kojima je Bijeljina bila domaćin svih ranijih godina za slavu grada, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Petrović je rekao da je veliki broj nedaća zahvatio naš grad, od bujičnih poplava preko slabog prinosa pšenice, Afričke kuge svinja i posljednjeg olujnog nevremena te da je pričinjena velika materijalna štetu kako Gradu tako i poljoprivrednim gazdinstvima/domaćinstvima, stambenim objektima, ali i generalno gledano privredi ove regije.

-Sa takvim nesrećama idu i mnogo veća izdvajanja iz gradskog budžeta, odlučio sam da je ove godine ipak najbitnije pomoći svim građanima da se što lakše izbore sa aktuelnom situacijom i da se šteta nadoknadi u što većem procentu, a da ako Bog da sljedeće godine Pantelinske dane proslavimo onako kako to dolikuje drugom gradu po veličini u Republici Srpskoj i onako kako to naša Bijeljina, naši građani, dragi gosti i turisti zaslužuju, rekao je Petrović.

Petrović ističe da ni ove godine neće izostati lijep i sadržajan program za sam dan slave Sveti Pantelejmon, vjerujući da će za svakog biti ponešto i da će se tog dana istinski uživati, družiti se i zajedno proslaviti naša slava!

Gradonačelnik Bijeljine je najavio i neke od sadržaja, napominjući da će biti i niz iznenađenja, te da su uvedeni i neki noviteti:

-Zajednička slavska trpeza na trgu i takmičenje vrijednih bijeljinskih domaćica u disciplinama – najukusnije jelo, najbolje dekorisano jelo i najobilnija porcija

-Dječija likovna kolonija u Patrijarha Pavla

-Grandiozna litija koja će krenuti od crkve Svetog Đorđa

-Lomljenje slavskog kolača naših učenika generacija sa Preosvećenim vladikom Fotijem

-Svečano puštanje golubova na trgu

-Zajedničko druženje na trgu

-Iznenađenja

Petrović je najavio da će obavijestiti javnost sa detaljnim opisom zajedničke slavske trpeze i sve oko takmičenja (prijave, iznos novčanih nagrada, način ocjenjivanja), te zamolio medije da isto prenesu, jer je cilj da što veći broj naših divnih domaćica i domaćina sazna za ovo lijepo takmičenje kako bi predstavili svoje đakonije, svoja umeća i pritom se borili za neku od vrijednih novčanih nagrada koje će Grad dodjeljivati.

Petrović je takođe objavljivanje i svih detalja u vezi sa Dječijom likovnom kolonijom, litijom i druženjem na Trgu, uz poruku, ’’živi i zdravi mi bili’’!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име