LJUBIŠA PETROVIĆ: Potvrđena zakonitost 13. vanredne sjednice Skupštine akcionara “Komunalac“ a.d. Bijeljina

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se oglasio na svom FB nalogu povodom 13. vanredne sjednice Skupštine akcionara “Komunalac“ a.d. Bijeljina, a status prenosimo u cijelosti:

PRIJE ILI KASNIJE ISTINA IZAĐE NA VIDJELO, A PRAVDA BUDE ZADOVOLjENA, JOŠ JEDNA PRAVNA POBJEDA!!!

POTVRĐENA JE ZAKONITOST 13. VANREDNE SJEDNICE SKUPŠTINE AKCIONARA „KOMUNALAC“ a.d. BIJELjINA

Sjećate se priče koju sam objavio i savijeta bivšeg gradonačelnika Beograda dragog nam profesora Radojičića koji mi je rekao da je neophodno da pronađem 20 pravednika kojima ću biti okružen, ali da ne mislim da je to lako i da ću se kako vrijeme bude prolazilo razočaravati u toj misiji!

TESTNA REKLAMA

Moj saborac, čovjek u kojeg imam bezgranično povjerenje mi je rekao: “Ljubiša ne očajavaj, profa je Gradonačelnik višemilionskog grada, ako je njemu potrebno 20 pravednika tebi su potrebna dva”. Jednog sam zasigurno našao!

Presudom Višeg privrednog suda u Banjaluci od 28.9.2022. godine potvrđena je zakonitost održane 13. vanredne sjednice Skupštine akcionara “Komunalac“ a.d. Bijeljina održane 6.04.2021. godine, kao i zakonitost akata donijetih na toj sjednici.

Podsjećamo, da je firma “Šipad-komerc“ iz Bijeljine, koja je i akcionar u a.d. „Komunalac, a iza koje stoji kontroverzni biznismen i funkcioner SNSD-a Vojin Mitrović, Okružnom privrednom sudu u Bijeljini uputila tužbeni zahtjev kojim je traženo da se utvrdi da su ništavne i bez pravnog dejstva odluke koje su usvojene na ovoj sjednici.

Međutim, suprotno njihovim željama (ili očekivanjima) ovaj postupak je okončan odbijanjem tužbenog zahtjeva. Nezadovoljan ovom presudom „Šipad-komerc“ odlučio je da pravdu kakvu je samo oni vide potraži u Banjaluci, vjerovatno po ideji svog vlasnika koji je navikao da mu preko Banjalučkih centara moći sve bude dozvoljeno, te je uložio žalbu Višem privrednom sudu u Banjaluci na pomenutu presudu bijeljinskog Okružnog privrednog suda.

Ali, kako sudovi nisu izvršioci ničijih zahtjeva nego zakona, i ovaj sudski organ odbio je njihov žalbeni zahtjev presudom od 28.09.2022. godine i time potvrdio zakonitost održane 13. vanredne sjednice Skupštine akcionara “Komunalac“ a.d. Bijeljina, kao i zakonitost akata donijetih na toj sjednici između kojih su i Odluka o razrješenju članova Nadzornog odbora i Odluka o imenovanju v. d. članova Nadzornog odbora “Komunalac“ a.d. Bijeljina.

Da li će ove dvije legitimne sudske institucije i njihove presude biti dovoljno dobre za rukovodstvo „Šipad komerca“ vidjećemo u budućnosti!

Ono što je sa druge strane sigurno to je da ni novac, ni moć, ni bahatost ni svi pokušaji opstrukcija sa svih strana ne mogu ništa ako koračaš pravednim putem i još ako te na tom putu prate pravednici, ne možeš izvojevati ništa drugo sem PRAVDU!

Još jedna pravna pobjeda pa neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može, a jednom i to biti mora!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKA PETROVIĆ: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je danas da plate rudara treba povećati, ali da treba...

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...

DOM NARODA BiH: Čiji delegati će na kraju IZVISITI – I opozicija računa na glasove Pokreta za državu

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Dom naroda...