Ljubiša Petrović obrazložio zašto podržava Jelenu Trivić

Datum:

Share post:

Status sa FB naloga Ljubiše Petrovića Gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cijelosti:

DESET OSNOVNIH RAZLOGA ZBOG KOJIH ĆU 2. OKTOBRA GLASATI ZA JELENU TRIVIĆ

1) Da i naša Republika Srpska dočeka da na njenom čelu bude neko ko je bio student generacije – malo podsjećanje, naša Jelena je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci kao student generacije, sa prosječnom ocjenom 9,58

2) U profesionalnoj i političkoj karijeri je bez i jedne mrlje, nikome dužna, svakog može pogledati u oči, živi od svoje profesorske plate.

Malo podsjećanje- Jelena je redovna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci – dok druga strana sa brojnim aferama, basnoslovnim bankovnim računima, nebrojeno nekretnina u inostranstvu (koje naravno ne prijavljuju), lancima restorana i hotela, društvo im prave narko dileri, vođe mafijaških klanova, makroi i ubice!

3) Zato što je uz svoj narod, zato što je u svojoj zemlji!

Od trenutka kada sam postao Gradonačelnik imao sam veliki broj prijema, i u najvećem broju slučajeva organizovali smo prijeme za našu djecu i mlade ljude, nisam ni bio svjestan koliko uspješne i talentovane djece imamo. Mnogo njih mi je reklo da budućnost ne vidi u Republici Srpskoj, odlaze iz zemlje jer tamo negdje u bijelom svijetu vide svoju budućnost, i ne smijemo im to zamjeriti jer im ništa nismo kao država pružili!

Jedan student generacije je sa nama, vodi ljutu borbu i hrabro korača put pobjede! Svi zajedno ne smijemo dozvoliti da nam Jelena ode, da je pustimo, moramo je zajedno zadržati jer pored nje možemo se nadati da će nam se naša djeca koja su otišla vratiti, a ona koja još razmišljaju o odlasku ipak odlučiti da ostanu!

4) Da našu Republiku Srpsku predstavlja neko koga su već u Evropi i svijetu priznali i prepoznali – malo podsjećanje, Jelena je kao jedan od najboljih studenata bila i stipendista njemačke Fondacije Konrad Adenauer, master studije je završila u Italiji, na Ekonomskom fakultetu u Bolonji gdje je bila stipendista Ministarstva spoljnih poslova Italije, a doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu – drugi doktorirali pod šatorom sa mikrofonom u ruci

5) Zato što nam je potreban neko ko će naći način da nas iščupa iz ponora, iz ekonomske krize, promjeniti naš status najsiromašnije zemlje u Evropi – malo podsjećanje- Jelena je diplomirala na temu “Razlozi i smisao evropskih integracionih procesa-ekonomski aspekt” i doktorirala na temu “Nov protekcionizam u uslovima ekonomske krize”. Jelenin protivkandidat mogu se kladiti ne umije ni da pročita i pravilno izgovori napisane teme, a i šta će mu, ne treba to za mikrofon pod šatorom.

6) Istinski je nacionalista i patriota, voli svoj narod ali poštuje druge vjere i nacije, razgovara sa svima, pristupa svemu otvorenog uma i ispružene ruke – dok suprotnoj strani se priviđaju engleski pa američki špijuni, pa sve neko nas špijunira, podmeće nam… a za to vrijeme dok nas drugi “špijuniraju” domaći lopovi osakatili državu, pokrali sve što se moglo ukrasti!

Veliki nacionalisti za vrijeme rata dok su drugi u rovovima ginuli oni švercovali Ronhil cigarete, dok ti što su ratovali sada osakaćeni kao ratni vojni invalidi sastavljaju kraj sa krajem sa suprotne strane bogataši se bahate, a narod prije izbora pokušavaju da potkupe ili bolje rečeno ponize za 200 maraka i večeru sa bajatim hljebom, zakiseljenom čorbom i kožuravim pečenjem i to sve kupljeno od narodnog novca!

Veliki nacionalista se privatno druži sa svojim drugom Milanovićem i na imanju ispijaju rakiju i slave dan kada je počinjen masakr nad srpskim življem od strane HVO!

Veliki nacionalista sa osmijehom od uveta do uveta predaje buket cvijeća ozloglašenoj Madlin Olbrajt, itd itd itd…

7) Zato što se ovako više ne može, zato što je zavladao mrak u svakom smislu te riječi!

Jelena je svjetlost na kraju tunela jer ima istorijsku šansu da nas spasi i uključi svjetlo.

Nijedan drugi kandidat nema ni teoretsku šansu za pobjedu, glasanje za bilo koga drugog je direktni glas Dodiku, precrtan listić je direktan glas Dodiku, ne izlazak na glasanje je direktan glas Dodiku! Dakle svi vi koji ste za Jelenu ali i oni koji niste ali želite da konačno “padne da osvježi”, da bude uklonjen sa političke scene izadjite i spasiti svoj narod! Ako Jelena i njena politička opcija vam ne budu odgovarali lako ćete odigrati novu partiju šaha za četiri godine, ali ako ostane ovaj mrak biće oborene sve šahovske figure, zaklopljena tabla i nećemo moći da igramo novu partiju jer nas neće biti a ovi što ostanu neće u mraku moći da pokupe šahovske figure!

  1. Zato što znam da ću u dogovoru sa Jelenom moći da neometano radim na modernizaciji moje Bijeljine, na prosperitetu moje Semberije, na boljem životu mojih sugrađana, na borbi protiv kriminala i korupcije!

9) Jelena je dama, skromna, ali uvijek elegantna, nježnog lica, ali odlučnog stava, blagog osmjeha ali čvrstog karaktera, sjajnih očiju ali prodornog pogleda! Jelena je supruga i majka koja sada bije bitku za budućnost kako njenih dječaka tako i za budućnost sve djece u Republici Srpskoj!

Jelena je danas na braniku granica i sprečavanja odlaska mladih, jer bez omladine nema budućnosti, nema Republike Srpske!

10) Za kraj samo ću napisati- JA JOJ VJERUJEM!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...

ČAVIĆ: Dvojici radnika „Elektrokrajine“, koji su odslužili kaznu u Hagu, zatvoreni računi

Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić rekao je da je BiH jedina zemlja u kojoj postoji čovjek sa...

MINISTRSTVO POLJOPRIVREDE: Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2024. godini

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava korisnike podsticaja da je danas objavljen Javni poziv za podnošenje...