LJUBIŠA PETROVIĆ: “Kuća Magdalene Živanović“ – opšti interes ili peticija građana (foto)

Datum:

Share post:

Na sutrašnjoj sjednici Skupštine Grada naći će se i prijedlog odluke ispred Stambeno-komunalnog odjeljenja Gradske uprave za započinjanje eksproprijacije zemljišta na kojem se nalazi “Kuća Magdalene Živanović”, i proglašenje tog lokaliteta od opšteg interesa.

U međuvremenu stupili smo u indirektan kontakt sa porodicom Crnojački, i na pragu je sastanak početkom sljedeće godine.

U slučaju da skupštinska većina odbije ovaj prijedlog odluke, isti će biti ponovljen, ali sljedeći put pojačan peticijom građana! Smatram da je svima u interesu da se uradi restauracija ovog prostora, jedno idejno rješenje postoji, ali ćemo insistirati na izradi još jednog kako bi građani imali priliku da odaberu između dva ponuđena idejna rješenja!

Kuća Magdalene Živanović je od velikog kulturno-istorijskog, ali i turističkog značaja za našu Bijeljinu i neću odustati od ove borbe ma koliko ona bude bila dugotrajna i mukotrpna!

Spomenuo bih i sastanak koji smo imali u Gradskoj upravi na ovu temu i ovom prilikom se zahvaljujem svim učesnicima: Tanji Lazić iz Muzeja Semberije, Mileni Milovanović, nastavnici u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i Milanu Nikoliću, profesoru na Pedagoškom fakultetu.

Učesnicima sastanka je ova tema bliska i vrlo su zainteresovani sa umjetničkog i kulturnog aspekta da Gradu pomognu, složili smo se da svi zajedno moramo uložiti napore za rješenje ovog pitanja, a pored toga dogovoreno je da sljedeće godine Grad na inicijativu naših divnih prosvjetnih radnika Milene Milovanović i Milana Nikolića bude organizator manifestacije u čast 130 godina od dolaska Jovana Dučića u Bijeljinu. Grad će biti pokrovitelj ove manifestacije koja će obuhvatiti poetsko-književne večeri, ali i prvi “bijeljinski bal”, oko detalja manifestacije tek će biti govora i bićete blagovremeno obavješteni!

Zahvaljujem se i našoj Eparhiji na čelu sa Preosveštenim vladikom Fotijem koji je pozdravio i blagoslovio ideju da se sačuva uspomena na Jovana Dučića i Magdalenu Živanović. Zahvalnost za podršku dugujem i SPKD “Prosvjeta” i dragoj profesorici Ljiljani Lukić.

Hajde da vjerujemo svi zajedno da će ovaj Prijedlog odluke sutra biti usvojen i da ćemo svi zajedno da se pomjerimo sa mrtve tačke i aktivno uključimo u rješenje problema jer je to u interesu našeg Grada!

Ja uvijek navijam za ljubav, da zajedno oživimo ljubav Mage i Jovana!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ADVOKAT STOJANOVIĆ: Još ima vremena za diplomatsku borbu protiv rezolucije o Srebrenici- Republika Srpska je trajna kategorija

„Poruka Njemačke je vraćamo vam za ono što govorite za Šmita“ Stojanović tvrdi da još ima vremena za...

SPC i vjernici danas obilježavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovjedniku

Pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva danas obilježavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovjedniku. Drug i stradalnik svetog Prokopija Dekapolita....

Dnevni horoskop za 25. april

OVAN POSAO: Puni ste elana i optimizma i zato vam na poslu baš sve ide od ruke. LJUBAV: Iskren...

PET MAGAZIN: Mačke su čudo evolucije – imaju super čula

Možemo čak bez bojazni reći da su mace čudo evolucije s obzirom na to da uprkos pripitomljavanju njihova...