LJUBIŠA PETROVIĆ: “Kuća Magdalene Živanović“ – opšti interes ili peticija građana (foto)

Datum:

Share post:

Na sutrašnjoj sjednici Skupštine Grada naći će se i prijedlog odluke ispred Stambeno-komunalnog odjeljenja Gradske uprave za započinjanje eksproprijacije zemljišta na kojem se nalazi “Kuća Magdalene Živanović”, i proglašenje tog lokaliteta od opšteg interesa.

U međuvremenu stupili smo u indirektan kontakt sa porodicom Crnojački, i na pragu je sastanak početkom sljedeće godine.

U slučaju da skupštinska većina odbije ovaj prijedlog odluke, isti će biti ponovljen, ali sljedeći put pojačan peticijom građana! Smatram da je svima u interesu da se uradi restauracija ovog prostora, jedno idejno rješenje postoji, ali ćemo insistirati na izradi još jednog kako bi građani imali priliku da odaberu između dva ponuđena idejna rješenja!

TESTNA REKLAMA

Kuća Magdalene Živanović je od velikog kulturno-istorijskog, ali i turističkog značaja za našu Bijeljinu i neću odustati od ove borbe ma koliko ona bude bila dugotrajna i mukotrpna!

Spomenuo bih i sastanak koji smo imali u Gradskoj upravi na ovu temu i ovom prilikom se zahvaljujem svim učesnicima: Tanji Lazić iz Muzeja Semberije, Mileni Milovanović, nastavnici u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i Milanu Nikoliću, profesoru na Pedagoškom fakultetu.

Učesnicima sastanka je ova tema bliska i vrlo su zainteresovani sa umjetničkog i kulturnog aspekta da Gradu pomognu, složili smo se da svi zajedno moramo uložiti napore za rješenje ovog pitanja, a pored toga dogovoreno je da sljedeće godine Grad na inicijativu naših divnih prosvjetnih radnika Milene Milovanović i Milana Nikolića bude organizator manifestacije u čast 130 godina od dolaska Jovana Dučića u Bijeljinu. Grad će biti pokrovitelj ove manifestacije koja će obuhvatiti poetsko-književne večeri, ali i prvi “bijeljinski bal”, oko detalja manifestacije tek će biti govora i bićete blagovremeno obavješteni!

Zahvaljujem se i našoj Eparhiji na čelu sa Preosveštenim vladikom Fotijem koji je pozdravio i blagoslovio ideju da se sačuva uspomena na Jovana Dučića i Magdalenu Živanović. Zahvalnost za podršku dugujem i SPKD “Prosvjeta” i dragoj profesorici Ljiljani Lukić.

Hajde da vjerujemo svi zajedno da će ovaj Prijedlog odluke sutra biti usvojen i da ćemo svi zajedno da se pomjerimo sa mrtve tačke i aktivno uključimo u rješenje problema jer je to u interesu našeg Grada!

Ja uvijek navijam za ljubav, da zajedno oživimo ljubav Mage i Jovana!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MUSTAFA GRADAŠČEVIĆ, SDA: “Poslanici Pokreta za državu (SDP, BHZELENI, DF) IZDALI STE I PRODALI povjerenje onih ljudi koji su vam povjerili svoje glasove“

FB status kandidata SDA, u okviru Pokreta za državu na predhodnim Opštim izborima Mustafe Gradaščevića iz Bijeljine –...

Dresovi Ujedinjene Srpske hit u Kataru (foto, video)

Svjetsko prvenstvo u Kataru ovih dana je u centru pažnje čitave planete. https://youtu.be/2_xPqgpGh6M I dok fudbalska reprezentacija Srbije, na žalost...

TRIVIĆEVA IZOSTALA Borenović i Stanivuković sa odbornicima i poslanicima: Usvajamo pobjedničku taktiku za naredne izbore (foto)

Rukovodstvo PDP-a sa vidnim izostankom Jelene Trivić danas se okupilo na ručku. Sve su objavili i na društvenim...

Pred prepunom salom Centra za kulturu „Semberija“ održana Manifestacija inkluzivnog karaktera „Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto)

Večeras je u Centru za kulturu Semberija pred prepunom salom organizovana manifestacija inkluzivnog karakterwa pod nazivom "Zajedno možemo...