LJUBIŠA PETROVIĆ: Ako Vlada Srpske ne ispuni naše zahtjeve, slijedi kampovanje u Banjaluci

Datum:

Share post:

Nakon marša, građani Srpske mogu očekivati moje kampovanje u Banja Luci, ali i ostale vidove građanske neposlušnosti, ukoliko naši zahtjevi upućeni ka Vladi Srpske ne budu ispunjeni, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Tokom marširanja za ozdravljnje RS dijagnoza je uspostavljenja. Za Petrovića to je bunt jednog čovjeka i njegovih saradnika protiv svih društveno negativnih pojava. Sada je potrebno da ta dijagnoza dobija svoju terapiju, odnosno, da se ispune naši zahtjevi, kaže Petrović, u suprotnom, sa buntom će se nastaviti. 

“Spremni smo da nakon marša idemo dalje, a dok čekamo odgovore na sve na pitanja i na prijedloge projekata koje smo uputili, najavili smo radikalizaciju protesnih mjera. Ukoliko najavljeno kampovanje ne bude davalo rezultate, ići ćemo u druge vidove građanske neposlušnosti”, istakao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Korak do građanske neposlušnosti vodi preko građanskog nezadovoljstva, koje je prema riječima gradonačelnika Bijeljine, prisutno u svakom mjestu kroz koje je prošao tokom marširanja prema Banja Luci.

“Prije nego što sam pošao u marš, zaustavljali su me građani i kažu – “Šta je ovo gradonačelniče, korupcija je okovala od porodilišta do groblja”. Takođe, nailazio sam tokom marširanja na mnoge naše starije građane koji su izlazili i govorili da su im  djeca otišla van granica i da ih skoro nikako ne viđaju. Tu su i teške priče naših poljoprivrednika, koji zbog loših vremenskih prilika imaju ogromne probleme oko planiranih prinosa”, ispričao je Petrović tokom gostovanja u Jutarnjem programu BN TV.

Gorući problemi u Srpskoj šire se kao maligno oboljenje, nezdrave ćelije, poput, korupcije, nametanja cenzure medjima, nebrige vlasti o svim kategorijama stanovništva ubijaju prema mišljenju Petrovića, zdrave ćelije, mlade ljude koji sve više odlaze sa ovih prostora, dodajući, da se ova opaka bolest najbolje mogla sagledati i tokom poslednjeg dana marširanja u Banja Luci.

“To budi još jedan veći bunt, još veću nepravdu, a mi nepravdu ne trpimo već joj se osdučno suprostavljamo. Jer, ne smije se na ovakve provokacije i zastrašivanja posustajati, već naprotiv, samo naprijed”, poručio je Petrović. 

Kompletna dokumentacija za više od deset  kapitalnih projekata dostavljena je u Vladu Srpske. Ovi projekti zahtjevaju punu podršku, ali to je nemoguće dobiti, sve dok se ne raspusti lokalna skupština, što je bio ključni zahjtev gradonačelnika Bijeljine.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...