LJUBIŠA PETROVIĆ: Ako Vlada Srpske ne ispuni naše zahtjeve, slijedi kampovanje u Banjaluci

Datum:

Share post:

Nakon marša, građani Srpske mogu očekivati moje kampovanje u Banja Luci, ali i ostale vidove građanske neposlušnosti, ukoliko naši zahtjevi upućeni ka Vladi Srpske ne budu ispunjeni, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Tokom marširanja za ozdravljnje RS dijagnoza je uspostavljenja. Za Petrovića to je bunt jednog čovjeka i njegovih saradnika protiv svih društveno negativnih pojava. Sada je potrebno da ta dijagnoza dobija svoju terapiju, odnosno, da se ispune naši zahtjevi, kaže Petrović, u suprotnom, sa buntom će se nastaviti. 

“Spremni smo da nakon marša idemo dalje, a dok čekamo odgovore na sve na pitanja i na prijedloge projekata koje smo uputili, najavili smo radikalizaciju protesnih mjera. Ukoliko najavljeno kampovanje ne bude davalo rezultate, ići ćemo u druge vidove građanske neposlušnosti”, istakao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Korak do građanske neposlušnosti vodi preko građanskog nezadovoljstva, koje je prema riječima gradonačelnika Bijeljine, prisutno u svakom mjestu kroz koje je prošao tokom marširanja prema Banja Luci.

„Prije nego što sam pošao u marš, zaustavljali su me građani i kažu – “Šta je ovo gradonačelniče, korupcija je okovala od porodilišta do groblja”. Takođe, nailazio sam tokom marširanja na mnoge naše starije građane koji su izlazili i govorili da su im  djeca otišla van granica i da ih skoro nikako ne viđaju. Tu su i teške priče naših poljoprivrednika, koji zbog loših vremenskih prilika imaju ogromne probleme oko planiranih prinosa”, ispričao je Petrović tokom gostovanja u Jutarnjem programu BN TV.

Gorući problemi u Srpskoj šire se kao maligno oboljenje, nezdrave ćelije, poput, korupcije, nametanja cenzure medjima, nebrige vlasti o svim kategorijama stanovništva ubijaju prema mišljenju Petrovića, zdrave ćelije, mlade ljude koji sve više odlaze sa ovih prostora, dodajući, da se ova opaka bolest najbolje mogla sagledati i tokom poslednjeg dana marširanja u Banja Luci.

“To budi još jedan veći bunt, još veću nepravdu, a mi nepravdu ne trpimo već joj se osdučno suprostavljamo. Jer, ne smije se na ovakve provokacije i zastrašivanja posustajati, već naprotiv, samo naprijed”, poručio je Petrović. 

Kompletna dokumentacija za više od deset  kapitalnih projekata dostavljena je u Vladu Srpske. Ovi projekti zahtjevaju punu podršku, ali to je nemoguće dobiti, sve dok se ne raspusti lokalna skupština, što je bio ključni zahjtev gradonačelnika Bijeljine.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...