Ljubica Vidić, član Savjeta mjesne zajednice Gornje Crnjelovo, uputila je dopis Gradskoj upravi i nadležnom Odjeljenju, odnosno, Sretenu Vučkoviću, načelniku po ovlaštenju gradonačelnika, u vezi sa isplatama štete nakon olujnog nevremena koje se desilo u julu 2023. godine.
S obzirom da se članovima MZ obraćao veliki broj poljoprivrednika sa pitanjima vezanim za isplatu štete, na koja nisu imali odgovor, uputili su sljedeći dopis nadležnima:
„Poštovani,

u proteklom periodu Grad Bijeljina je izvršio isplatu štete nakon olujnog nevremena koje se desilo u julu 2023. godine, a koje je najvećim dijelom obuhvatilo naše selo Crnjelovo na čemu smo Vam jako zahvalni.

Kao i uvijek do sad, Grad Bijeljina je bio transparentan sa podacima i iznosima koji su uplaćeni našim poljoprivrenim proizvođačima, ali uvidom u spisak koji ste objavili naši proizvođači imaju određenih nedoumica pa Vas molimo da nam odgovorite na sledeća pitanja.

Molimo Vas da nam dostavite spisak poljoprivrednika na kojima se jasno vidi koliku štetu je imalo koje domaćinstvo i kako je vršen obračun štete?

Jasno nam je da je Grad isplatio 50% procjenjene štete, ali nas zanima kako je vršen obračun (broj oštećenih plastenika, najlona, cijevi (malih ili velikih), mreža, površina usjeva oštećenih na otvorenom itd.) kao i cijene materijala po kojima je vršen obračun.

Takođe, molimo Vas da nam dostavite broj akta (rješenja, zapisnika, odluke ili zaključka) na koji se mogu pozvati naši poljoprivrenici koji smatraju da su oštećeni prilikom procjene štete?“

Odgovor Gradonačelnika Petrovića i načelnika po ovlaštenju Gradonačelnika, biće javno postavljen na profil Crnjelovo Gornje .
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име