Ljubica i Zorica Mrkaljević, anđeoski glasovi Semberije (video)

Datum:

Share post:

Ljubica i Zorica Mrkaljević, četrnaestogodišnje bliznakinje i odlične učenice osmog razreda Osnovne škole “Meša Selimović” Janja, već godinama unazad se interesuju za pjevanje. Kao male, bile su zainteresovane za muziku, te su slobodno vrijeme provodile na YouTube-u i preslušavale pjesme. Najviše interesovanja pokazale su za etno muziku i njihove izvođače koje su u njima budile posebne emocije.

Dar su, kako kažu sestre Mrkaljević, naslijedile od majke koja se u njihovim godinama, takođe, bavila muzikom i učestvovala na raznim festivalima. Iako nisu pohađale muzičku školu, njihov anđeoski glas je pravi lijek za uši, pa slušaoce ostavljaju bez daha.

Omiljeni izvođači, koji su ih zapravo i podstakli na ovu vrstu muzike, su im Danica Krstić i Danica Crnogorčević. Iako njihovi vršnjaci preferiraju drugačiju vrstu muzike, muzičke spektakle Ljubice i Zorice Mrkaljević slušaju sa oduševljenjem.

Talenat bliznakinja prema muzici prvo su primjetili članovi porodice, kada su pjevale za uži krug iz zabave, sve do momenta kada je njihov tata snimio izvođenje pjesme “Sini jarko Sunce sa Kosova” i okačio na YouTube kanal, odakle je sve počelo. Sestre Mrkaljević ubrzo su postale popularne kako u našem gradu, tako i u regionu.

TESTNA REKLAMA

Ljubica i Zorica imaju želju da se u budućnosti nastave baviti muzikom, ali bi voljele naučiti da sviraju instrument koji bi ih mogao pratiti. Ljubica bi voljela da svira gitaru, a Zorica klavijaturu.

“Sve što smo postigle do sada, postigle smo predanim i napornim radom, odnosno svakodnevnom vježbom. Majka nam u tome najviše pomaže, jer nam je ona kao učitelj. Samo konstantnom vježbom mogu se postići dobri rezultati. Kada imamo nastupe, vježbanje može  da traje i po par sati”, kažu sestre Mrkaljević.

Za neke zahtjevne pjesme, potrebno im je i po par dana da bi usavršile izvođenje, a za neke lakše par sati vježbe, s obzirom na njihove glasovne mogućnosti.

Anđeoski glas bliznakinja prepoznat je još u nižim razredima osnovne škole
Već od trećeg razreda, učitelji su prepoznali njihov talenat, pa su narednih godina redovno učestvovale na priredbama, kako u horu, tako i samostalno.

“U trećem razredu bile smo prijavljene na audiciju za Đurđevdanski festival, međutim, tada nismo prošle. Nakon toga, učestvovala sam na takmičenjima na “Višnjićevim danima” gdje sam četiri godine zaredom odnijela po jednu nagradu”, kaže Zorica.

Etno muzika je njihova velika ljubav, ali je na našem području slabo zastupljena, može se reći da je gotovo izumrla. Ipak, sestre Mrkaljević svojim anđeoskim glasom se trude da etno muziku vrate na vrh, gdje i pripada.

“Na našem području, najmanje mjesta ima za etno muziku, s obzirom da danas postoji više žanrova. Mi bismo voljele da se ova muzika vrati gdje i pripada, da bude prihvaćena u današnjem društvu. Etno muzika se više ne cijeni kao nekada, ali činimo sve da se to promijeni”, kaže Ljubica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS sunčano i vruće

Pretežno sunčano i vruće. Kasnije popodne i uveče na zapadu postepeno naoblačenje. Tokom noći na zapadu oblačno uz...

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...