Lideri stranaka na sastanku sa Šmitom, građani pred zgradom

Datum:

Share post:

Predstavnici sedam stranaka sa sjedištem u Sarajevu danas će u zgradi OHR-a obaviti konsultacije sa Kristijanom Šmitom, visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosne i hercegovini, kojeg Republika Srpska ne priznaje.

Sastanak je zakazan u 13 časova, odnosno u istom terminu u kojem je za danas najavljeno i treće protestno okupljanje građana ispred zgrade OHR-a, nezadovoljnih najavom o mogućem nametanju izmjena Izbornog zakona i Ustava Federacije BiH od strane Kristijana Šmita. 

Trenutno je ispred zgrade OHR okupljeno stotinjak građana. Saobraćaj u ovom dijelu grada još uvijek se odvija nesmetano. Okupljeni stoje na dijelu sa druge strane saobraćajnice, dok je ispred same zgrade OHR-a postavljena zaštitna ograda uz prisustvo većeg broja policajaca.  

Na konsultacije su pozvani predstavnici parlamentarnim strankama, čiji su lideri podržali proteste građana ispred zgrade OHR-a. Zamjerke na moguće nametanje Izbornog zakona i izmjena Ustava odnose se na najviše na uvođenje cenzusa od tri posto za izbor delegata u Dom naroda Federacije BiH.

TESTNA REKLAMA

Takođe planirano je i kroz promjenu izbora predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH da bude odblokirano funkcionisanje ovog entiteta.

Kristijan Šmit se nije oglašavao o ovom pitanju iako je pozvan da se obrati i na protestima i u Parlamentu Federacije BiH, pa se očekuje da bi danas moglo biti poznato više detalja o njegovim eventualnim namjerama i detaljima vezanim za moguće nametanje izmjena Izbornog zakona i Ustava Federacije BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...

SERVISNE INFORMACIJE za 10. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođeno ŠEST BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i dvije djevojčice Broj...