LG uspješno testirao 6G prenos podataka

Datum:

Share post:

Skuplji telefoni svih kompanija opremljeni su isključivo 5G podrškom, dok se 4G telefoni proizvode samo u nižim klasama. Velike tehnološke kompanije odavno razvijaju i 6G mrežu, a prve prototipe mogli bismo vidjeti za četiri godine.

Kompanija LG sada je napravila još jedan dodatni korak po tom pitanju.

Južnokorejski tehnološki gigant objavio je da je uspješno testirao 6G Teraherc (THz) prenos i prijem podataka na udaljenosti od 320 metara u eksternom okruženju na Fraunhofer Heinrich Hertz Institutu (HHI) u Berlinu.

Kompanija je objavila da je test obavljen 07.09.2022. godine na opsegu frekvencije od 155GHz – 175GHz. Ovaj test proglašen je kao veliki korak napred u komercijalizaciji 6G umrežavanja u urbanim sredinama.

TESTNA REKLAMA

LG i njegovi partneri koristili su prilagođeni višekanali pojačivač od 20 dBm za prenos podataka i prijemnik s niskim nivoom šuma, koji je pomogao u poboljšanju kvaliteta dolaznog signala.

„Uspjehom našeg najnovijeg testa, korak smo bliže ostvarenju 6G brzine od 1 terabit (Tb) u sekundi u zatvorenim i spoljašnjim urbanim područjima. Očekujemo da 6G bude glavni pokretač budućeg poslovanja i novih korisničkih iskustava, i nema mjesta gdje bismo radije bili nego na čelu njegovog razvoja”, naveo je Dr Kim Bjong-hun, CTO i EVP kompanije LG Electronics.

U poređenju sa 5G mrežom, 6G ima za cilj da isporuči čak 50 puta veće krajnje brzine prenosa podataka i 10 puta manje kašnjenje, kao i da ponudi veću pouzdanost.

Potrebno je napomenuti da su iz južnokorejske vlade pre izvijesnog vremena naveli da bi do 2026. godine trebalo da imaju spremne 6G prototipe, kako bi tehnologija bila spremna za komercijalizovanje krajem 2029. godine i početkom 2030. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...