Jedno od najljepših i najpoznatijih srpskih sela, smješteno u srcu Šumadije ovog vikenda vrvi od posjetilaca. Ove godine je u Mrčajevcima održana  21. po redu Kupusijada.

Među mnogobrojnim učesnicima nalazila se  i ekipa iz Bijeljine – ’’Ledeni’’, koja već tradicionalno posjećuje ovu manifestaciju.

Spoj društva prijateljstva i uživanja, a ’’Ledeni’’ iz Bijeljine uvijek osvajaju nagrade na ovakvim manifestacijama.

Postali su prepoznatljivi gdje god da se pojave.

-Na današnjoj 21. Kupusijadi u Mrčajevcima smo osvojoli treće mjesto ali smo kao i prošle godine bili i jedini učesnici iz Republike Srpske, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Slaviša Krstić, predstavnik “Ledenih“ iz Bijeljine.

Nagrada za treće mjesto je iznosila 10 000 dinara, a na pitanje kako će je ekipa ’’Ledenih’’ Bijeljina potrošiti, Slaviša Krstić je samo rekao,…ma otišlo davno…

Krstić je dalje rekao da su prošle godine osvojili nagradu kao “Najdalji učesnici“, evo ove godine smo se ’’približili’’ prvom mjestu te poručio da sledeće godine “Ledeni“ iz Bijeljine ciljaju prvo mjesto na Kupusijadi u Mrčajevcima.

Svoje varjače naoštrili su brojni takmičari, a svi žele da se ovjenčaju laskavom titulom i da budu najbolji majstori u spremanju tradicionalnog srpskog specijaliteta, svadbarskog kupusa.

– Kupus se uveliko krčka, osnova se zna… to je red kupusa, red mesa, ali ono što je tajna dobrog svadbarskog kupusa. Što se tiče začina stavljamo alevu papriku, biber u zrnu i kao što naše domaćice znaju — lovorov list, dalje nećemo govoriti kažu ’’Ledeni’’ iz Bijeljine, ostajući tajnoviti za začin koji je presudio da osvoje treće mjesto una 21. Kupusijadi u Mrčajevcima.

Manifestacija koja živi dvije decenije i koja iz godine u godinu okuplja na hiljade posjetilaca, proslavila je ovo šumadijsko selo, a mnogi ovde dođu da uživaju u dobrom zalogaju, ali i bogatom kulturno-zabavnom programu, zadovoljno kaže ekipa iz Bijeljine.

Manifestaciju je uveličao koncert estradne umjetnice Dragice Zlatić a sve u organizaciji Turističke organizacije Čačak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име