Prim. Dr Mikajlo Lazić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine i Bojan Savić, nosilac odborničke liste SNSD-a, danas su, zajedno sa kandidatkinjom Radmilom Tubić posjetili osam porodica u bijeljinskom naselju „Salaš“.

U ovom naselju živi pretežno romska populacija, a dr Lazića dočekali su sa oduševljenjem.

„Poznajem mnoge od ovih ljudi, upoznat sam sa njihovom situacijom i ovo je jedno od najugroženijih romskih naselja. Zbog toga smo odlučili da posjetom ukažemo da svaki stanovnik našeg grada zaslužuje jednak tretman i zaslužuje da o njemu brinemo“, rekao je dr Lazić.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Bojan Savić istakao je da je romskoj populaciji u Bijeljini, koja je najveća u cijeloj Srpskoj, neophodna sistemska podrška za suzbijanje gorućih problema.

„Rome u našem gradu godinama muče isti problemi i, pored nevladinog sektora, neophodno je da se lokalna zajednica više uključi u rješavanje problema ove populacije. Mi imamo ljude koji znaju svoj posao i koji znaju te probleme da riješe. Zbog toga smo danas ovdje“, rekao je Savić.

Kandidatkinja za odbornicu SNSD-a Radmila Tubić, koja se kao diplomirani psiholog već godinama bavi radom sa romskom populacijom i podrškom marginalizovanim grupama, naglasila je da je mnogi Romi u današnje vrijeme nemaju ni osnovne uslove.

„Mi smo tu da donesemo promjene, jer imamo tim stručnih ljudi koji zna kako. Ne smijemo dozvoliti da Romi i Romkinje žive u mraku, da se djeca ne obrazuju, a roditelji ne podrže i ne motivišu. Moj cilj je da zaustavim svaki vid manipulacije i iskorištavanje Roma“, rekla je Tubićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име