LAZAREVIĆ: Agrarni fond plasira blizu 5,5 miliona KM u sela Semberije (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević i direktor Agrarnog fonda, Zlatan Lazarević, danas su održali konferenciju za medije na kojoj su govorili o sredstvima iz Kompenzacionog fonda koja su usmjerena na ruralni razvoj Semberije.

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević rekao je da su prioritet projekti asfaltiranja puteva, zbog pogodnih vremenskih uslova, nakon čega će uslijediti i petnaestak projekata uređenja javne rasvjete u semberskim selima.

Kako kaže, projekat ruralnog razvoja Semberije se odvija uspješno. U 15 mjesnih zajednica evidentirana su i urađena po dva ili tri zahtjeva za putnu infrastrukturu.

„Kroz projekat ruralnog razvoja Semberije, Agrarni fond će sa svojih 15 zaposlenih, uraditi za mjesec dana više nego što je gradska administracija uradila za 10 godina“, rekao je Lazarević.

Lazarević ističe da Agrarni fond ove godine djeluje u dva pravca, prvi pravac je povećanje podsticaja, a drugi ruralni razvoj Semberije.

“Imamo 1.700.000KM budžet koji je usvojen na početku ove godine, 500.000 je previđeno Nacrtom i na Javnoj raspravi tražili smo još 250.000KM, što je blizu 2.500.000KM da se isplati našim poljoprivrednicima, mimo tri miliona koja su predviđena za ruralni razvoj, što znači da bi u ovoj godini Agrarni fond trebao blizu 5,5 miliona da plasira u sela Semberije”, rekao je Lazarević.

Lazarević je istakao da je ovakvim djelovanjem skupštinska većina okupljena u Koaliciji „Dogovor za Bijeljinu“ pokazala gradonačelniku da nema koristi od političkog prepucavanja, nego da djela govore i ocijenio da je Ljubiša Petrović na čelu nesposobne vlasti koja je zakočila razvoj Bijeljine.

“Nedopustivo je da imamo budžet 60-70 miliona KM na godišnjem nivou, a da stoje toliki neurađeni zahtjevi seoskih sredina. Iz tog razloga smatram da je ova gradska administracija najgora u istorji Republike Srpske kad uzmemo u obzir sve opštine u Republici Srpskoj, nikad niko nije manje radio. Gradonačelnik nas optužuje da kočimo razvoj Bijeljine, a mi ćemo da uradimo 58 puteva u Semberiji, pa neka građani prosude ko kosi a ko vodu nosi”, kaže Lazarević.

Kada je riječ o južnom dijelu Semberije, Lazarević je rekao da nakon završetka radova u istočnom, sjevernom i zapadnom dijelu, prelaze na južni dio u koji spadaju Pučile, Patkovača, Ljeskovac, Glavičice itd.

Na pitanja novinara o mogućem opozivu gradonačelnika Bijeljine, o čemu se dugo iznose stavovi na društvenim mrežama, Đurđević i Lazarević su rekli da su oni lično za opoziv, ali da to mora biti dogovor koalicije, uz neku vrstu šire podrške.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...