LAZAREVIĆ, SNSD: Nismo spremni da pomažemo „Komunalcu“ „preko leđa građana“, a očigledno nisu spremni ni odbornici SDS i PDP (foto, video)

Datum:

Share post:

Nakon održane 21. sjednice Skupštine Grada Bijeljina, šef Kluba odbornika SNSD Zlatan Lazarević, rekao je da je Klub odbornika tri puta održao sastanke kako bi analizirao svaku tačku Dnevnog reda pojedinačno, a nakon toga sve to usaglasio sa Koalicijom „Dogovor za Bijeljinu“.

„Prvo smo bili stava da sve tačke Dnevnog reda, gdje ne bude prisutan predlagač, skinemo sa Dnevnog reda. Međutim, tu su postojale tačke koje ne mogu da čekaju. Sve tačke su bitne, ali postoje tačke koje su od životnog značaja. Iz tog razloga smo se opredijelili da takve tačke ostanu na Dnevnom redu iako nema predlagača. Sve ostalo može da pričeka, da se udostoji Gradonačelnik i predlagači da dođu na sjednicu. Sve tačke smo analizirali jednu po jednu, usaglasili sa svim članicama Koalicije i sve tačke koje su ostale na Dnevnom redu su od životnog značaja za manje grupe ljudi. Ono što je opšte i što nikoga u kraćem periodu neće pogoditi u životnim uslovima smo skinuli sa Dnevnog reda, jer je Poslovnik tako i dozvolio, član 93. Mi smo to pravo iskoristili“, rekao je Lazarević.

Što se tiče rada „Komunalca“ i njihovog prijedloga da se povećaju cijene odvoza smeća, Lazarević kaže da je Skupštine u prethodnom periodu sve učinila da im olakša rad, ali da nisu spremni da to rade preko leđa građana Bijeljine.

„Sve smo učinili što mi možemo da olakšamo rad „Komunalcu“, jer je on bitan za sve građane Bijeljine, a da to radimo „preko leđa“ građana, nismo spremni, a očigledno da nisu bili spremni ni odbornici SDS i PDP koji su bili uzdržani“, istakao je Lazarević.

Tatjana Pantić nije imenovana za zamjenika Gradonačenika Bijeljine

Kada je u pitanju imenovanje zamjenika Gradonačelnika Bijeljine, Lazarević je istakao da je na sastanku bilo prisutno pet od sedam članova Komisije i da je samo jedno bilo za, dok su dva glasa bila protiv i dva uzdržana.

„Nama je na Komisiju dostavljena biografija od pola stranice. Nigdje nije navedeno o čemu se tačno ta osoba izdvaja bar od svojih kolega, šta je uradila u životu da bi nama garantoralo da bi to postigla i na ovoj funkciji. Uz to niko nije došao da to obrazloži. Na svim drugim imenovanjima imali smo bar diplome na uvid, kod nje ni to. Samo jedan glas je bio za, dva su bila uzdržana i dva protiv na Komisiji gdje je bilo pet prisutnih od sedam članova. Ne ulazim u raspravu o gospođi koja je predložena, sam pristup je dobio negativnu ocjenu“, zaključio je Lazarević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zabrana saobraćaja u Bijeljini 2. i 3. juna

Za potrebe neometanog odvijanja defilea učesnika Međunarodnog fudbalskog turnira „Stopama Save Miloševića“ i Međunarodnog festivala dječijeg i omladinskog...

Narodni proglas Ljubiše Petrovića građanima Republike Srpske

Narodni proglas Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: ”Poštovani građani, Prije 10 dana sam iz moje Bijeljine zajedno sa...

PODRUČNA KOMORA BIJELJINA: Pokrivenost uvoza izvozom 71,18 odsto

Na području Područne privredne komore Bijeljina spoljnotrgovinska razmjena u prva četiri mjeseca ove godine iznosila je 745,46 miliona...

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...