LAZAREVIĆ: Poljoprivrednici zastupali interese svih kolega iz Semberije (foto, video)

Datum:

Share post:

FB status direktora Agrarnog fonda Bijeljina Zlatana Lazarevića prenosimo u cjelosti:

""Agrarni fond Bijeljine" je juče organizovao realan sastanak poljoprivrednika Semberije sa srpskim članom Predsjedništva BiH g.Miloradom Dodikom i Ministrom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Vladi RS g.Borisom Pašalićem.

Sastanku je prisustvuvalo preko 120 poljoprivrednika iz svih sela Semberije i iz svih partija Semberije !

Jednostavno,  okupljanje poljoprivrednika malih , srednjih i velikih !

Ja sam tako želio i mislim da je jedini put ka pravim i korisnim rješenjima za poljoprivrednike održavanje skupova bez "uljepšavanja" !

Ko god kaže da on bio SNSD-ov, ogriješit će se o skup !

Koliko je sastanak bio  otvoren , najbolje govori činjenica da sam davao riječ i kandidatima sa opozocionih lista na idućim izborima , a koji i nisu baš pravi poljoprivrednici . Diskusije ostalih poljoprivrednika su bile i žustre i konstruktivne , i afirmativne i kritičarske na   odnos Vlade RS prema poljoprivredi i poljoprivrednicima !

Rečeno je da su mjere Vlade RS prema poljoprivredi dobre i pravovremene , da bi mjere mogle i da se pojačaju zbog poskupljenja repromaterijala , a najveća primjedba je bila na koncesije državne zemlje !

Rečeno je da se arendija plaća i do 120 KM , a da je koncesija 8 KM !

Dogovoreno je da iduće godine budžet za poljoprivredu bude 150.000.000 KM, podsticaj za posijanu pšenicu 500 KM/hektaru i da se uvede mjera subvencije plaćanja arendije privatnim licima , a da se dobro sagleda stanje koncesionih parcela ! I , dogovoreno je da se ponovo održi sastanak za 45 dana !

Neki se bune što nisu bili prisutni , a ja im poručujem da je bilo preko 120 relavantnih poljoprivrednika koji su apsolutno dobro zastupali interese svih svojih kolega iz Semberije !

Ovo nije bio rijaliti šou !

Niko nije ni spomenuo prosipanje pšenice !"

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...