Fejsbuk status Zlatana Lazarevića, odborika u Skupštini Grada Bijeljina i direktora Agrarnog fonda, prenosimo u cjelosti:

„Ovih dana, ovih sedmica, Semberija je kao i širi region kom pripada pogođena nezapamćenim padavinama i bujičnim poplavama!

Banjica, Bjeloševac, Modran, Čengić, Glogovac, Kojčinovac, Donji Dragaljevac…. u više navrata su imali nalete bujičnih voda koje se rušile puteve, električnu mrežu, rasvjetu, objekte u privatnim domaćinstvima , poplavile usijeve …

Stavio sam po 3 tačke jer se plašim da nisam sve nabrojao !

  • Čelnici nekih lokalnih zajednica su se već oglasili, iznijeli prioritete u djelovanju i saniranju posljedica bujičnih poplava.
    Naravno, daleko je to od rješenja problema nesretnih domaćina ali kad se oglasi neko, kod koga je nož i pogača i čija riječ ima težinu , narod osjeti bar zeru sigurnosti .
  • Prvo je bio u šetnji , pa vidao rane na tabanima, pa tražio čistku Skupštine Grada Bijeljine, pa juče čistku u SDS-u , pa danas saznajem da je podnio petu prijavu na aktivnosti Ruralnog razvoja Semberije ….Poštujem Gradonačelniče , svako ima pravo da se bori za ono za šta misli da je prioritetno !
  • Ali , Gradonačelniče , pored prava na slobodu djelovanja imamo i obaveze !

Obaveze su uvijek ispred prava i svako ko obavlja funkciju plaćenu „narodnim novcem“ prvenstveno je dužan da njih ispunjava !

Naročito ako je papreno plaćen !

Iako sam mjesečno 11 puta manje plaćen od Gradonačelnika , ja ću ispuniti ono što u ovom momentu jedino mogu , a to je da kao odbornik Skupštine Grada Bijeljine javno pozovem „prvog čovjeka“ naše Semberije da već sutra izađe pred javnost i iznese podatke o štetama u Semberiji sa planom pomoći stanovnicima i MZ-icama pogođenim ovom neviđenom pošasti !

Mislim da bi taj gest , u ovom momentu , djelovao umirujuće na onaj uznemireni dio semberske javnosti.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име