LAZAREVIĆ iz Bijeljine NIJE u sukobu interesa – otac NIJE član porodice

Datum:

Share post:

Poznato je da skoro svi poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, zahvaljujući liberalnom zakonu, istovremeno rade više poslova, ali objašnjenja Komisije za sukob interesa ponekad zvuče nevjerovatno.

Tokom 2019. pred Republičkom komisijom za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Srpske našlo se nekoliko poslanika, što po prijavama, što na osnovu reakcije po službenoj dužnosti. Svi slučajevi su riješeni u korist parlamentaraca.

Tako je dbačena i prijava Transparensi internešenela protiv delegata u Vijeću naroda RS Miroslava Lazarevića PDP iz Bijeljine.

Komisija je utvrdila i da se delegat u Vijeću naroda RS Miroslav Lazarević (PDP) ne nalazi u sukobu interesa mada je i član Nadzornog odbora Nove banke Banjaluka.

Komisija je provela postupak dokazivanja, predviđen zakonom, u kome je utvrdila da banka jeste poslovala sa institucijama RS u iznosu većem od 30.000 KM unazad godinu dana, a da Lazarević 4 godine prije mandata nije sticao hartije od vrijednosti Nove banke.

TESTNA REKLAMA

To što njegov otac posjeduje akcije pomenute banke nije bilo relevantno, jer zakon ne obuhvata oca kao člana porodice funkcionera.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...

Kamion srušio naplatnu kućicu na auto-putu Doboj – Banjaluka

Na auto-putu Doboj - Banjaluka, u mjestu Kladari, kamion je udario i uništio naplatnu kućicu na ulazu na...

PREMINUO Milenko Gotovčević, član predsjedništva Pokreta za Bijeljinu

Tužne vijesti ne biraju vrijeme -S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je preminuo Milenko Gotovčević, Član predsjedništva Pokreta...