LAZAREVIĆ: Gradonačelnik Petrović “zavlači“ poljoprivrednike mjesec i više dana (video)

Datum:

Share post:

Klub odbornika SNSD Bijeljina danas je održao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na održanu sjednicu Skupštine grada.

Odbornik u Skupštini grada Bijeljina, Zlatan Lazarević rekao je da je podnio odborničku inicijativu da se 276 hektara zemlje koja je po zakonu o zadržnim savezima pripala gradu Bijeljina, da se prenese na Republiku Srpsku.

On je objasnio da po ovom zakonu Gradska uprava ovu zemlju može da dodjeljuje samo pravnim licima, a prema ovom inicijativi Vlada ih može davati u zakup fizičkim licima.

Lazarević je naveo da je Gradonačelnik Petrović tek u avgustu, sa više od mjesec dana kašnjenja, zakazao sastanak o problemu suše na ovom području, i da je tada tek saznao da, prema zakonu, lokalna zajednica ne može da traži od Vlade Republike Srpske da proglasi vanrednu situaciju.

TESTNA REKLAMA

On je naveo da je Gradonačelnik dužan da kada dođe do saznanja da ima elemenata suše formira komisiju koja će utvrditi stanje i na bazi tog izvještaja da donese odluku da li ima elemenata elementarne nepogode i da na Skupštinu grada iznese prijedlog za proglašenje vanredne situacije.

„To povlači da je sanacija štete ide iz lokalnog budžeta, ali ima i pravo da se obrati Vladi Republike Srpske za pomoć za sanaciju“, rekao je Lazarević, te dodao da Petrović zavlači poljoprivrednike mjesec i više dana.

Lazerević je objasnio da su dva službenika iz Agrarnog fonda juče bila na prvoj sjednici te komisije.

On je objasnio da su tri miliona KM koja su Agrarnom fonu uplaćena iz Komepenzacionog fonda Srpske namijenjena za ruralni razvoj, poboljšanje uslova na selu, kao pokušaj da mladi ostanu na selu.

„Sredstva su namjenska, zahtjev Agrarnog fonda je bio jasan – stvanje uslova za ostanak mladih na selu“, objasnio je Lazarević i naveo da se ovim nastoji pokazati da „Kolicija dogovor za Bijeljinu“ ne koči razvoj grada, kako to navodi Petrović.

On je rekao da će savjet mjesnih zajednica odlučiti za šta će novac biti upotrebljen, a da se on dijeli na 47 seoskih zajednica, a ovim nije predveđena obaveza da stanovnici moraju da učestvuju u izgradnji infrastrukture.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...

Prof.dr Zlatko Maksimović, osnivač Pokreta Uspješna Srpska: NAŠ PUT JE PUT USPJEŠNIH (video)

Na sinoć održanoj centralnoj konvenciji Koalicije NPS - Pokret Uspješna Srpska - Prva SDS osnivač Pokreta uspješna Srpska...