LANE JOVANOVIĆ-TRANSFER ŠERBEČIĆ-RADNIK-ROZENBOG: Ne znam da li su imali saglasnost FK Radnik za potpisivanje Ugovora?

Datum:

Share post:

Portal Dešavanja u Bijeljini je dana 08. aprila 2020. godine objavio tekst pod naslovom

''AFERA'' FK RADNIK – ŠERBEČIĆ: Da li je 150.000 evra ''oprano“ preko agencije ''Borlan'' sa Kipra?
http://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/Bijeljina//12988.3939afera3939-fk-radnik—scaronerbecic-da-li-je-150000-evra-3939opranoldquo-preko-agencije-3939borlan3939-sa-kipra.html

Na samom početku teksta postavljeno je pitanje da li je u transferu fudbalera Radnika Besima Šerbečića u norveški klub Rozenborg, krajem januara 2018. godine, koji je iznosio 450.000 evra, bijeljinki premijerligaš oštećen za 150.000 evropskih novčanica?

 
Nakon objavljenog teksta redakciji portala Dešavanja u Bijeljini javili su se vlasnici menadžerske agencije ''Borlan'' iz Nikozije (Kipar) čiji su vlasnici Boris Vasković i bivši reprezentativac Srbije Milan Lane Jovanović kako bi iznijeli svoje viđenje ’’odrađenog’’ transfera Šerbečića iz FK Radnik u norveški Rozenborg.

Nakon razgovora sa gospodinom Vaskovićem, objavljujemo i razgovor sa gospodinom Milanom Lanetom Jovanovićem:

NIJE nekorektno da se bavite istraživanjem transfera
„DEŠAVANJA“: Rekli smo g.Vaskoviću, to govorimo sad i Vama, da ćemo napisati samo ono što se moglo čuti u ovom razgovoru.
MJ:                   Da ne bude improvizacije. Znate šta, tu se dve reči malo okrenu i, normalno, onda to dobije drugu… vrlo je stvar prosta. Uopšte nije ni čudno, ni nekorektno što se neko bavi istraživanjem određenog transfera. I vi se morate baviti istraživačkim novinarstvom.

„DEŠAVANJA“: Hvala Vam.
MJ:               Ne samo ovaj transfer, sve ijedan transfer koji je završen, gdje dolazi do protoka novca treba istražiti. Jedina stvar koja nije džentlenska je, da se čak i pod znakom pitanja, pominje, recimo, pranje novca. Ako nemate ni sa vaše strane konkretnu činjenicu. Znači pranje novca je moguče izvršiti preko of-šor kompanije. Agencija „Borlan“ je kompanija koja ima svoj poreski broj na Kipru i koja funkcioniše u poreskom sistemu Evropske unije. Dalje, ovaj transfer nije rađen prije nego što je postignut dogovor i to je potpisano kao potvrda, garancija našeg dogovora. Na kraju mi smo pričali sa ljudima koji su u to vreme bili ovlašteni u Radniku iz Bijeljine.

Razgovarali smo sa Krstajićem i Tomićem, da li je bila Odluka UO ili Skupštine Radnika – ne bavimo se pravnim pitanjima!?

 
„DEŠAVANJA“: Vi ste pričali sa gospodom Mladenom Krstajićem i Nebojšom Tomićem, je li tako?
MJ:                   Upravo tako, upravo tako.

„DEŠAVANJA“: Molimo Vas, možemo li vam postaviti jedno konkretno pitanje?
MJ:                   Da, da, normalno.

„DEŠAVANJA“: Da li ste pred sobom imali odluku Upravnog odbora ili Skupštine FK Radnik za zaključivanje ovog posla? Da ili ne? Ništa nas drugo ne zanima.
MJ:                  Evo malo prosto. Ne bavim se pravnim stvarima. Mene nema tu, ali ja sam svedok toga. Nikakav problem nije. Ja vam govorim, ponavljam, nije ovo moja privatna stvar. Znači, ako je neko stavio potpis, ko je bio ovlašteno lice FK Radnik iz Bijeljine… morate shvatiti…

Bravo majstore!
„DEŠAVANJA“: Razumijem, nije Vaše…
MJ                     :…u Rozenborgu potpis…

„DEŠAVANJA“: Nije Vaše da proveravate Akta kluba sa kojim pregovarate?
MJ:                   Bravo majstore!

„DEŠAVANJA“: Može li ovako? Niste Vi nadležni da znate Akta kluba sa čijim ovlaštenim predstavnicima pregovarate!?
MJ:                   Upravo tako. Vi ste rekli, potvrdili ono što sam ja malo duže hteo vama da kažem.

Protok novca – u transferu učestvovala i Agencija iz Hrvatske… ne znam kako se zove…
„DEŠAVANJA“: Da, da, razumjeli smo i sve je u redu.
MJ:                 Ali znači, ali znači, treća stvar. Kad je konkretno protok novca u pitanju, ono što je za mene, za ovu stranu, je li tako, koja je učestvovala u nekom transferu… još jedna Agencija. Ono što je bitno…

„DEŠAVANJA“: Koja je to druga Agencija koja je učestvovala?
MJ:                   To je jedna, znači, hrvatska agencija, čovjek je iz Hrvatske, nikakav problem…

„DEŠAVANJA“: Kako se zove agencija?
MJ:                 Ne znam…ne znam tačno kako se zove agencija… Čakarun je čovjek koji je, znači,radio sa nama, tu nema dileme nikakve. 

„DEŠAVANJA“: Znači tu su bile dvije agencije – vaša i još jedna?

 
MJ:                  Tako je, znači, partnerski smo odradili. Opet, ponavljam, to je interna stvar kako se jedan posao završava, znači mogu biti i tri strane i četiri strane. Teško je danas, u modernom fudbalu, da jedna agencija ima ljude i poznanstva svuda, da ima uvid. I obično udruženim snagama se to odradi.

„DEŠAVANJA“: Dobro.
MJ:                  Znači, od ovog transfera ne postoji novac koji je otišao negde iz Rozenborga, da pre toga nije prošao kroz Radnik iz Bijeljine. Znači,svaki evro je transparentan. To je mnogo važno. Kada smo dobili igaranciju da FK Radnik pristaje na naše uslove, to je bio jedini model kako da se završi transfer.
 
JOVANOVIĆ: Ne sjećam se da je bila odluka UO ili Skupštine Radnika
„DEŠAVANJA“: Vi ste uradili za vašu Agenciju sve što treba i to niko ne spori. Mene zanima, što pitamo kao portal, je li bila saglasnost UO, Skupštine, Vi ste rekli da se ne sjećate da je postojala pred Vama?
MJ:              Tako je, ja se ne sećam. Ja se ne sećam… Ja se samo sećam da smo razgovarali i, evo ponavljam, sa Nebojšom Tomićem i sa Krstajićem, ovlaštenim licima. Na koji način oni dobijaju saglasnost u klubu, kako ćemo mi znati?
E, sad mi vi to recite! Ovaj razgovor sa vama je, da tako kažem, stvar mog poštenja, nigdje tu nema mog potpisa, ja ništa nisam potpisivao.Ja nemam nijednu mrlju u životu. Nijednu, u životu nemam.

„DEŠAVANJA“: Nije stvar samo u ovome… Ima i Memišević, ja sam u posjedu još dosta ugovora oko Radnika. Znači, ja želim da uradim nešto što nikad niko nije htio da uradi.
MJ:                  Ja samo mogu o Šerbečiću, ja sam prisustvovao sastancima, plus sam putovao, ja znam na koji se to način i pričalo i dogovaralo i kako su postavljeni uslovi i zašto su postavljeni takvi uslovi. 

„DEŠAVANJA“: Koliko je Radnik dobio tu?
MJ:                     Više para Radniku pripalo je nego što je trebalo. Mi smo rekli samo preko toga treba da se napravi finansijska konstrukcija za sve ostalo. Ja vam sad kažem i, opet ponavljam, milijardu posto, posao je od početka do kraja vođen sa čistom namjerom.

Mogao je Radnik tražiti više para, moguće je…
„DEŠAVANJA“: Smijem li ovo pitati? Zašto Radnik nije tražio više para?
MJ:                  Potpuno je legitimno da neko kaže, moguće je… Ja protiv toga nemam ništa, to je pošteno. Ali, znate li šta ja mislim o vašem pitanju? Ja mislim da se u tom momentu, s obzirom na poziciju Radnika na evropskoj fudbalskoj mapi, na poziciju BiH, pričamo pošteno, bez klubova sa većim uspjesima u evro kupovima… Znači da je to bio jedan fantastičan, fantastičan… maksimum. U tom vremenu, u tom kontekstu to je bio fantastičan transfer. Jer, nemoguće je bilo tražiti više, nemoguće.

„DEŠAVANJA“: Hvala na razgovoru, bilo mi je zadovoljstvo razgovarati sa Vama.
MJ:                  Moja je ideja bila da samo kažem vama da je od strane naše Agencije ovdje sve hiljadu posto čisto i da sa naše strane nema tu ništa sporno. Ovo je kompanija koja nije of-šor. Zna se za svaki evro, početak i kraj. Prosto kao pasulj. Sve se zna. Sve se može proveriti, sve je transparentno. Sve je dobro urađeno i sve pare su prošle kroz BiH. To morate znati.

„DEŠAVANJA“: Nadam se da ćemo se čuti ponovo ako bude potrebno?
MJ:                    Nikakav problem, živ ti i zdrav bio. Pozdravi dole Republiku Srpsku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Otvaranjem angio sale, prof. dr Zlatko Maksimović ZAVRŠIO mandat kao direktor Bolnice (video)

Sada već bivši direktor Bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović, na današnjem otvaranju nove angio sale, podsjetio je da...

Na granici Hrvatske i Slovenije pao snijeg

Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike u Sloveniji i Hrvatskoj. Na snimku koji je poslao čitalac “Nezavisnih” vidi se kako...

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...