Kupujmo domaće: ''MLJEKARA DULE'' Bijeljina

Datum:

Share post:

Odlučili smo da podržimo akciju „Kupujmo domaće“ koju je pokrenula Privredna komora Republike Srpske kako bi zajednički doprinijeli čuvanju radnih mjesta i poslovanju domaćih firmi, te oporavku ekonomije pogođene pandemijom virusa korona (COVID-19).

Serijalom tekstova predstavićemo prvo proizvode domaće prehrambene industrije, a kasnije proizvode i drugih sektora.

Što se tiče proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda, u Srpskoj posluju firme „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice, „Mljekara Pađeni“ iz Bileće i „Mljekara Dule“ iz Bijeljine. 

Prema podacima iz finansijskih izvještaja za 2018. godinu navedene tri firme su zapošljavale prosječno 475 radnika („Mlijekoprodukt“ – 336, „Mljekara Pađeni“ – 120, „Mljekara Dule“ – 19). Otkupljuju mlijeko od oko 2.750 kooperanata, odnosno proizvođača mlijeka.

TESTNA REKLAMA

„Mljekara Dule“ Bijeljina

„Mljekara Dule“ posluje u mjestu Srednji Dragaljevac u Bijeljini, a pored mlijeka nudi i jogurt, pavlaku, kajmak, meke sireve i surutku. 

 

 

GALERIJA: Proizvodi “Mljekara Dule”

„`Mljekara Dule“ broji preko 300 kooperanata, od kojih svakodnevno otkupljujemo 11.000 litara svježeg, sirovog mlijeka. Mlijeko otkupljujemo sa prostora Semberije i podmajevičkih sela“, navode u „Mljekari Dule“.

Njihovi proizvodi mogu se naći u skoro svim gradovima BiH.

„Mlijekoprodukt“ Kozarska Dubica

Kompanija „Mlijekoprodukt“ iz mjesta Vrioci u opštini Kozarska Dubica nudi mnoštvo mliječnih proizvoda pod brendovima „Vitalia“, „Moja kravica“, „Balans“, „Natura milk“, „Grekos“, „Joogood“, „Kafica by flert“, „Bello“ i “Dubički sir za pitu“.

 

 

GALERIJA: Proizvodi “Mlijekoprodukta”

„Mlijeko otkupljujemo sa više od 1.500 velikih i malih porodičnih farmi širom BiH odakle dnevno prikupimo oko 200 hiljada litara svježeg, domaćeg mlijeka vrhunskog kvaliteta. Savremena tehnologija, konstantno unapređenje proizvodnog procesa i inovacije kao veoma bitan segment našeg poslovanja rezultirali su sa preko 100 različitih pakovanja mliječnih proizvoda koje svakodnevno plasiramo na tržište“, navode u „Mlijekoproduktu“.

Pored domaćeg tržišta, „Mlijekoprodukt“ proizvode plasira i na tržište EU, Crne Gore i Srbije.

„Mljekara Pađeni“ Bileća

Proizvodnjom mliječnih proizvoda bavi se i „Mljekara Pađeni“ iz mjesta Plana u  opštini Bileća, a pored mlijeka nudi i mliječne proizvode: jogurt, kiselo mlijeko, surutku, pavlaku, namaz, svježe, tvrde i polutvrde sireve te tradicionalne proizvode.

 

 

GALERIJA: Proizvodi “Mljekare Pađeni”

„`Mljekara Pađeni` je savremno opremljen pogon koji ima dnevni kapacitet prerade do 50.000 litara svježeg mlijeka, koje otkupljujemo od oko 950 kooperanata sa područja 16 opština Hercegovine, Romanije i Podrinja. Sirovo mlijeko prerađeno u mljekari je proizvedeno velikim dijelom (preko 90%) ispašom stoke na pašnjecima hercegovačkog krša gdje ima dosta ljekovitog bilja te na romanijsko – podrinjskom platou, a zimi sa hranom proizvedenom sa istog terena“, navode u „Mljekari Pađeni“.

Od 2016. godine „Mljekara Pađeni“ ima dozvolu za izvoz proizvoda u EU. 

„Kupujmo domaće“!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...