Prije dva dana, opozicione partije u Trebinju (SDS, PDP, Lista za pravdu i red i Narodni front) održali su zajednički sastanak, kako bi dogovorili dalje djelovanje i riješili nesuglasice. Tim povodom, danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili Ljubiša Krunić (PDP), Milica Radovanović (SDS) i Nebojša Vukanović, Lista za pravdu i red.

Nakon njihovog izlaganja, glavnu riječ preuzeo je doktor Saša Borjan (Narodni front) koji je, kako kaže Vukanović, svojim izlaganjem trajno zatvorio vrata za bilo kakvu saradnju i kontakt Liste za pravdu i red sa Narodnim frontom.

POLITIČKI HAOS U TREBINJU: Raspad opozicije, Vukanović napustio pres (video)

Tim povodom, kontaktirali smo Ljubiša Krunića, šefa Povjereništva PDP u Trebinju, koji je za portal Dešavanja u Bijeljini rekao da se takve nesuglasice rješavaju za stolom i u kancelariji, a ne pred medijima, te dodao da on nikada nije javno govorio ružno o kolegama i da će ostati dosljedan tome.

„Činjenica je da je poslije opštih izbora bilo dosta tenzija i ima ih i dan danas. Prije par dana mi smo u Trebinju na inicijativu SDS održali sastanak opozicionih partija u Trebinju (SDS, PDP, Lista za pravdu i red i Narodni front). Na tom sastanku smo mnoge nesuglasice otklonili, jedni drugima rekli ono što mislimo da treba ispraviti i na kraju donijeli dva zaključka koje smo svi jednoglasno podržali i danas je zakazan press gdje će izaći predsjednica opozicionih partija u Trebinju i saopštiti novinarima šta je bilo na sastaku. Lično sam mislio da će taj press trajati vrlo kratko i da će to biti potpuno relaksirana atmosfera“, rekao je Krunić.

Kako je rekao, nakon planiranih izjava, oglasio se i doktor Borjan, kojeg Krunić izuzetno uvažava, te počeo da govori o stvarima koje su, navodno, riješene na sastanku.

„I onda je došlo do ekcesa. Nebojša Vukanović, koji je bio vrlo korektan na sastanku, jednostavno nije mogao da podnese to da prepričavamo maltene šta je bilo na sastanku. Tako da se sastanak završio onako kako ja lično nisam želio, a mislim da ni ostali nisu željeli. Mogu da tvrdim da na današnjem sastanku predstavnici SDS,PDP i Liste za pravdu i red ne snose nikakvu krivicu zbog ovako održanog presa“, kaže Krunić za Dešavanja u Bijeljini.

Na pitanje da li će ovakav nastup Borjana trajno narušiti odnose u opoziciji, Krunić je istakao da se politici stvari mijenjaju preko noći, tako da ništa ne može tvrditi sa sigurnošću.

„S obzirom na moje političko iskustvo, nisam više ni u šta siguran, ni da li će se to izgladiti, ni da li će ti odnosi koji su danas ponovo narušeni, da li će i dalje ostati takvi. Priča je završena za sva vremena. Volio bih da se pruži ruka pomirenja i da uradimo ono što smo dogovorili na sastanku PDP, SDS i Lista za pravdu i red su ispoštovali dogovor, međutim doktor Borjan je počeo da priča, ne znam iz kog razloga, o posmatračima sa prošlih izbora, što nije bila tema današnjeg presa. Ja ću ostati i dalje onakav kakav sam bio u politici svih ovih 15 godina, ništa ružno neću reći za opozicione kolege“, zaključio je Krunić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име