Krsna slava ugljevičkih medicinara: Pacijenti-njihova svetinja

Datum:

Share post:

Zdravstveni radnici Doma zdravlja Ugljevik obilježili su danas krsnu ove zdravstvene ustanove-Aranđelovdan lomljenjem slavskog kolača u hramu Svete Petke Paraskeve.

Nakon Svete liturgije, paroh ugljevički, protojerej Aleksandar Tešić u čestitki je poručio da je biti ljekar i medicinski radnik dar od Boga.

-Oni su naši zemni anđeli, naši pomoćnici, u svakoj prilici i neprilici oni nam pomažu da izdržimo sve tjeskobe ovog života. Njihova služba je dar od Boga, dar koji Bog daje određenim ljudima da bi pomagali svima nama. I ta služba je velika i uzvišena, to je prije svega human rad, rad u kome se ogleda čovjekuljublje i bogoljublje-rekao je Tešić.

Direktor Doma zdravlja Cvjetana Dragonjić je, uz čestitke, zaposlenima zahvalila za predan i požrtvovan rad u službi svih građana Ugljevika i Podmajevice istakavši da su oni najzaslužniji za pozitivne rezultate koje bilježi ova zdravstvena ustanova u posljednje dvije godine.

-Nastavljamo da radimo na medicinskoj opremljenosti, kadrovskom jačanju i kao i do sada,  u prvom planu su naši pacijenti kako bi bili još zadovoljniji pruženim uslugama-najavila je Dragonjićeva.

Kum slave bio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Ugljevik Zoranom Lazićem prisustvovao slavi i molitvenom skupu.

Perić je čestitao svim zaposlenima Doma zdravlja Ugljevik krsnu slavu za koje je rekao da uvijek pomažu onima kojima je pomoć potrebna i zahvalio za sve što čine za građane ove podmajevičke opštine.

-Hvala im na svim onim dobrim djelima i uslugama prema našim sugrađanima koje su još bolje u odnosu na neki prethodni period-rekao je Perić.

On je izrazio očekivanje da će Dom zdravlja Ugljevik i ovu godinu završiti sa pozitivnim poslovanjem kao što je to bilo i sa prethodnom godinom.

Perić je najavio dalju podršku opštine Ugljevik ovoj zdradvstvenoj ustanovi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...