Krivična prijava zbog šljunka

Datum:

Share post:

– Protiv Milana Ninkovića (76) i preduzeća "Dijamant" Uprava kriminalističke policije MUP-a RS podnijela je izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su protivzakonito zauzimali i eksploatisali prirodna bogatstva i dobra i za krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Na taj način je, kako saznajemo, pričinjena šteta veća od dva miliona KM.

Kako su naveli iz MUP-a Republike Srpske navodeći inicijale, Ninkovića sumnjiče da je kao osnivač i direktor privrednog društva iz Doboja, u namjeri prikrivanja nezakonite eksploatacije mineralnih sirovina, svojim potpisom i pečatom društva ovjerio ugovor o poslovnoj saradnji sa neistinitim sadržajem.

Kako se dalje navodi, taj falsifikovani ugovor predočavao je nadležnim inspekcijskim organima prilikom inspekcijskog nadzora.

TESTNA REKLAMA

"Takođe, na osnovu ovog ugovora, lice M.N. je od januara 2014. do decembra 2018. godine, kršeći odredbe Zakona o vodama Republike Srpske, organizovalo, vodilo i nadziralo iskop i dislokaciju mineralne sirovine – riječnog šljunka, a zatim u ime i za račun navedenog privrednog društva iz Doboja, izvršilo dalju prodaju šljunka drugim privrednim društvima, za što su ispostavljane fakture i izvršena je naplata", ističu u MUP-u RS.

Kako navode iz MUP-a, navedenim radnjama privrednom društvu iz Doboja pribavljena je protivpravna imovinska korist u iznosu većem od dva miliona maraka.

Izvor: nezavisne.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...