Krčmar i Savić potpisali protokol o saradnji

Datum:

Share post:

U opštini Lopare danas je predstavljen Garanti fond Republike Srpske, a direktor Garantnog fonda Radivoje Krčmar i načelnik opštine Lopare Rado Savić potpisali su i protokol kojim se definišu područja međusobne saradnje.

Krčmar je rekao da je danas prilikom predstavljanja Garantog fonda Srpske pojašnjeno kako mogu podržati firme – od privrednih društava do poljoprivrednih gazdinstava, prerađivačke industrije i drugih.

“Fond bankama daje garancije i za nove firme koje počinju sa radom, te za one koje proširuju biznis kako bi lakše radile, obezbijdile finansijska sredstva. Sarađujemo i sa Investiciono-razvojnom bankom Srpske”, rekao je Krčmar novinarima u Loparama, napomenuvši da Fond nastoji da na ovaj način podrži firme u proizvodnji i izvozu.

On je ocijenio da je opština Lopare sasvim odgovarajuća za ova ulaganja kao i za sanaciju posljedica kovida, te da se za pomoć može aplicirati preko sajta Fonda.

TESTNA REKLAMA

Krčmar je napomenuo da fond podržava sve firme koje hoće uspješno da posluju.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da će ovaj protokol o saradnji sa Garantnim fondom koristiti svima koji žele da ulože u ovu opšinu, ili i da oni koji su već uložili i imaju planove za dalje, mogu da se oslone na Garantni fond Srpske.

On je napomenuo da opština Lopare već ima firme koje Garantni fond podržava, te da se nada da će ih biti više.

“Sve ćemo u narednom periodu dogovarati, održati prezentacije za zainteresovane, a za sve one koji žele da ulažu u ovu opštinu”, rekao je Savić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...