Kovačević: FIFA i UEFA su priznale FS Kosova i to je gotova stvar

Datum:

Share post:

Jedno od pitanja je bilo da prokomentariše dolazak predsjednika tzv. Fudbalskog saveza Kosova na otvaranje nove zgrade FS BiH u Sarajevu, a tom događaju on nije prisustvovao.

– U Sarajevo nisam putovao jer sam taj dan proslavljao krsnu slavu. Naslijeđe predaka i ono što treba da ostane potomcima za mene je na prvom mjestu i važnije od bilo čega. Što se tiče dolaska predstavnika Kosova moramo shvatiti da su taj savez priznale FIFA i UEFA, a da su došli po zvaničnom pozivu. U Sarajevu je bio i predsednik FS Srbije. Ne znam zašto se od nas uvek traži da budemo „veći katolici od pape“. Kada bi to davalo rezultata ja bih se pravio da sam to, ali u svemu ovom treba ostaviti emocije po strani i prihvatiti realnost. Za mene je ta priča gotova. U ovakvim situacijama postoje emocije i realna stvarnost, a ja tu uvijek biram ovo drugo – kaže Kovačević.

Dotakao se i neodigrane utakmice između reprezentacija Republike Srpske i Srbije.

– Fudbalski savez RS nije krivac što do meča nije došlo. Poštovali smo želje iz FS Srbje, njima je glavni cilj u prošloj godini bio da reprezentacija ostvari plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Uskoro ćemo u Beogradu imati novi susret sa čenicima FSS, razgovaraćemo o saradnji dva saveza, a svakako ćemo da se dotaknemo i pitanja prijateljskog meča u Banjaluci.

TESTNA REKLAMA

​Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...