KOŠARKAŠICE LAVOVA PORAŽENE U DRUGOM KOLU WABA LIGE

Datum:

Share post:

Košarkašice KK Lavovi Brčko juče su odigrale prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni na domaćem terenu u Brčkom, i to u okviru drugog kola WABA lige protiv ekipe ŽKK “Nikšić” iz Nikšića i na kraju poražene rezultatom 50:58.

Prva utakmica Lavica u sezoni 2022-2023. na domaćem terenu donijela je duel protiv predstavnika Crne Gore, ekipe Nikšića u okviru drugog kola WABA lige, a odlukom Borda WABA lige ova utakmica odigrana je bez prisustva publike.

Izjednačena igra tokom prvog polvremena u kome se više pažnje posvećivalo odbranama, a iz takve igre došao je i mali broj postignutih poena nakon 20 minuta igre (25:24). Mini serija na startu drugog poluvremena donio je košarkašicama Lavova i najveću prednost na ovom meču (30:26), ali rezultatski preokret gošći dolazi vrlo brzo prije svega zahvaljujći preciznim šutevima van linije za tri poena i prednost na kraju treće četvrtine iznosila je osam poena (37:45).

Tokom posljedje četvrtine izjednačena igra na obe strane u kojoj Nikšićanke dolaze i do najveće rezultatske prednosti na ovom meču (46:58), ali do kraja susreta sa četiri postignuta poena Sare Savić Lavice uspjavaju doći do jednocifrenog rezultatskog zaostatka.

LAVOVI 50 – NIKŠIĆ 58

(14:14, 11:10, 12:21, 13:13)

“U prvom poluvremenu je bio očigledan napredak u igri i energetski smo dosta bolje izgledali nego u prethodnoj utakmici u Novom Sadu, ali to nije bilo dovoljno da danas dođemo do pobjede jer tokom drugog poluvremena smo imali osjetan pad. Promašili smo veliki broj otvorenih šuteva, a to je ono što nas je najviše mučilo i na prethodnih nekoliko mečeva. Za razliku od nas protivnici su pogodili sve bitne šuteve i to je napravilo razliku i prelomilo meč u njihovu korist.” istakao je trener Aleksandar Bližnjaković nakon meča protiv ekipe Nikšića.

Najefikasnija košarkašica u našoj ekipi bila je Mirela Halilović sa 15 postignutih poena uz to je dodala i 5 skokova, a još su nastupile: Milica Đokić 6 p, 4 sk, 2 as, Anđela Bekić, Valentina Došić 2 p, 3sk, 3 as, Tamara Šarenac, Ivana Rokvić, Nataša Savić 5 p, 2 as, Iva Karišik 4 p, 5 sk, 2 as, Ines Babić 7 p, 6 sk, 6 uk, Jelena Lazarević 5 p, 8 sk , Sara Savić 6 p, 3 sk, Ajla Redžović.

 Čestitke košarkašicama Nikšića na fer i korektnoj igri i više nego zasluženoj pobjedi!

Na kraju, ostaje veliki žal zbog činjenice što je prva međunarodna klupska košarkaška utakmica u Brčkom odigrana bez prisustva publike. Košarakški klub Lavovi Brčko uz ogromnu podršku Vlade Brčko distrikta BiH i Skupštine Brčko distrikta BiH radi na konstantnom poboljšanju uslova za bavljenjem košarkom i popularizacijom iste kod djece i mladih. S tim u vezi u toku su radovi na renoviranju sportske dvorane Tehničke škole u Brčkom, koja će dobiti jedan novi izgled prije svega što se tiče samog enterijera (renoviranje svlačionica, ugradnja novog semafora, zamjena postojeće sa novom led rasvjetom, nove košarkaške konstrukcije itd.). Takođe, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta BiH KK Lavovi Brčko osigurava svim gostima koji dolaze u Brčko da se osjećaju maksimalno bezbjedno i sigurno i da iz našeg grada ponesu najljepše moguće uspomene. Košarakški klub Lavovi Brčko poziva i sve ostale ekipe, učesnike košarkaških događaja u Brčkom, da daju svoj doprinos i van košarkaškog terena na dodatnoj popularizaciji ženske košarke i košarke uopšte, što nije bio slučaj u prethodna dva dana! 

Naredni meč košarkašice Lavova odigraće u srijedu, 26. oktobra, u okviru trećeg kola WABA lige protiv ekipe Orlova na gostujućem parketu u Banja Luci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...

BORENOVIĆ: ”Dodikove brutalne uvrede, primitivizam i laži, pa one nebuloze oko sankcija…sve staje u par riječi…”

Dodik je dodao da se u dopisu obavještajne zajednice navodi da je Vukanović “korisni idiot” i da je...

GOVEDARICA: Izborni zakon Srpske kojim Dodik i njegovi koalicioni partneri mašu, nikada neće biti usvojen

Izborni zakon Srpske kojim Dodik i njegovi koalicioni partneri mašu, nikada neće biti usvojen tvrdi Vukota Govedarica šef Kluba...