Košarkaši Budućnosti Prolab poraženi od Bosne u Bijeljini

Datum:

Share post:

BOSNA SLAVILA U BIJELJINI, SEJFIĆ PONOVO DOMINIRAO

Košarkaši sarajevske Bosne Meridianbet savladali su večeras u 14. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine Budućnost Prolab u Bijeljini 87:83

Derbi 14. kola prvenstva BiH za košarkaše donio je očekivano jednu neizvjesnu utakmicu. Bosna je manje-više vodila veći tok utakmice, ali Budućnost im u prvom dijelu nije dozvoljavala da se odlijepe, pa u prvom poluvremenu idu do maksimalnih +6 u nekoliko navrata, koliko je i bilo na isteku prvih 20 minuta kada je Vranić pogodio trojku za 50:44.

U drugom poluvremenu ipak druga slika. Vrlo brzo, Bosna odlazi na +14, 62:48, pa Josip Pandža mora da zove minutu odmora. Nije ona dala rezultat, Budućnost se mučila, a kada je Sejfić još jednom poentirao i odveo Studente na +15, 67:52 na tri i po minute do kraja treće dionice, Pandža zove i drugi timeout. Do kraja ove četvrtine Budućnost uspjeva da dođe na -12 i sa 71:59 kreće posljednjih 10 minuta. 

Malo po malo eto Budućnosti nazad u igri. Nošeni Milivojem Božovićem dolaze na -5, a onda poslije njegove trojke na dvije minute do kraja i na -4, 81:77.

Imala je Budućnost priliku da dodatno smanji, Ismet Sejfić pravi grešku u vođenju lopte, ali mu se revanšira Božović izgubljenom loptom koju krade Vranić.

Ni to Bosni nije bilo dovoljno da privede utakmicu kraju, Sejfić pravi faul u postavljanju bloka Pašaliću, ali Ilić ne pogađa na drugoj strani ponovo. Konačno, poenima Sejfića Bosna odlazi na 83:77, a onda Pašalić i Vranić privode utakmicu kraju. 

Najefikasniji u ekipi bio je ponovo Ismet Sejfić sa 23 poena, a uz to je dodao i 16 skokova. Nedim Buza je ubacio 13 poena, a Muhamed Pašalić 12. Kod Budućnosti, osovina Milivoje Božović – Vojin Ilić je ponovo bila najbolja, prvi je ubacio 29 poena, a drugi 24. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF Radnik MD Shop protiv Željezničara u Tuzli

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: U subotu na teren izlazi i naša juniorska ekipa....

Balkan TRIP TV u posjeti Turističkoj organizaciji Bijeljina (foto)

Jedina turistička televizija na Balkanu, koja egzistira od 2020. godine, bila je danas gost Turističke organizacije Bijeljina. -Naš grad...

PETROVIĆ: Grad Bijeljina po prvi put organizuje kolektivno vjenčanje

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je na svom zvaničnom FB nalogu najavio po prvi put organizaciju kolektivnog vjenčanja u...

Da li će neko od poslanika u NS RS izbjeći sutrašnju sjednicu?

Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Opozicionari...