KOŠARAC: Prioritet imenovanje ministra finansija i trezora

Datum:

Share post:

Republika Srpska ostaje posvećena svom prijedlogu za deeskalaciju krize, na način kako smo to definisali u operativnom planu za izvršnu i zakonodavnu vlast na nivou institucija BiH, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

Košarac je naveo da je nulti prioritet imenovanje ministra finansija i trezora BiH, ističući da ta pozicija pripada SNSD-u i Republici Srpskoj, prema ranijem političkom dogovoru i da o tome ne može biti pregovora.

– Očekujem da predsjedavajuća Savjeta ministara u najkraćem roku uputi u proceduru imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora BiH, jer je bespredmetno da Savjet funkcioniše u krnjem sastavu – naglasio je Košarac, koji je i član Predsjedništva SNSD-a.

On je podsjetio da je stav Republike Srpske da se 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije realizuje integralno i u paketu, uključujući reformu Ustavnog suda BiH, što će riješiti problem stranih sudija.

– Posvećeni smo i podržavamo implementaciju dogovora političkih lidera o formiranju radnih grupa koje će se baviti zakonima iz oblasti pravosuđa. Naš fokus je primarno na reformi Ustavnog suda BiH na način da strane sudije odu iz ove institucije – istakao je Košarac.

On je izrazio nadu da će sve strane imati kondicije i spremnosti da uvaže prijedloge iz operativnog plana i da realizuju dogovorene aktivnosti.

– Republika Srpska je za dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, bez međunarodnog intervencionizma. To je jedini mogući model – poručio je Košarac.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dugogodišnji anonimni donator poklonio trenerke i majice djeci sa poteškoćama u razvoju KK „Fenix Basket“ Bijeljina

Djeca se teškoćama u razvoju od prijatelja i dugogodišnjeg donatora KK "Fenix Basket" Bijeljina, koji je i ovaj...

Sutra Dan žalosti u Srpskoj

Vlada Srpske proglasila je 27. septembar Danom žalosti Vlada Republike Srpske proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog tragičnih...

ŠAMAC: Sastali se Milićević i Marfi (foto)

Predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH zajedno sa NJ.E. ambasadorom Majklom Marfijem danas su upriličili posjetu Opštini...

U Bijeljini sutra info-dan o novom Javnom pozivu za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u okviru projekta EU4AGRI

Info-dan o novom javnom pozivu za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u okviru projekta EU4AGRI (EU4AGRI),...