KOŠARAC: Nema saglasnosti da se na sjednici nađe Nacrt zakona o sudovima

Datum:

Share post:

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da ne postoji saglasnost da se na dnevnom redu naredne sjednice Savjeta ministara nađe Nacrt zakona o sudovima u BiH.

– Očigledno je da neko pokušava da preambiciozno dinamizira rad Savjeta ministara na način da utvrđuje prioritete koji nisu usaglašeni i dogovoreni. To nije dobra praksa i neće imati pozitivan efekat na prohodnost akata na Savjetu ministara – rekao je Košarac Srni.

On je naglasio da niko ne može definisati prioritet, a da ne konsultuje Republiku Srpsku i njene prestavnike, dodavši da dnevni red predstojeće sjednice Savjeta ministara BiH nije usaglašen.

– Možda neko ima ličnu ambiciju, preuzetu obavezu od nekoga, ali kako misli da se nešto može razmatrati na Savjetu ministara bez naše saglasnosti i usaglašenog stava o tim pitanjima. Neka pokušaju! Siguran sam da ćemo znati štiti naše interese – poručio je Košarac.

On je ponovio da je stav Republike Srpske da se 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije realizuje integralno i u paketu, uključujući reformu Ustavnog suda BiH, što će riješiti problem stranih sudija.

– Mi nemamo problem da razgovaramo i usaglašavamo stavove sa partnerima na zajedničkom nivou, ali ne možemo prihvatiti da neko jednostrano i bez usaglašavanja određuje prioritete – istakao je Košarac.

On je dodao da Republika Srpska zagovara i podržava dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

– To je najbolji model za funkcionalni rad i efikasnu prohodnost zakona i akata koji se nađu pred Savjetom ministara – zaključio je Košarac.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

1/8 FINALA KUPA SRPSKE U FUTSALU: KMF Radnik MD Shop u Goraždu

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Republike Srpske u futsalu, piše...

City Mall iz Bijeljine u Zvorniku otvorila retail park – ZVORNIK CITY PARK (foto)

U BiH je jučer otvoren još jedan retail park, dio je mreže koja se brzo širi U Bosni i...

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović skuplja potpise i formira udruženje građana!?

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) skuplje potpise s ciljem da registruje udruženje građana, saznaje Srpskainfo u tom gradu. Kako...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Ima novca za isplatu 30% subvencija roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće (foto)

Ima novca za isplatu 30% subvencija roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće, neistine i manipulacije su da...