Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Datum:

Share post:

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju Dječiju nedjelju, ove godine pod sloganom „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“. Štićenici centra, danas su izveli priredbu koja je bila inspirisana temom vršnjačkog nasilja.

„Sa velikom željom smo pripremali današnju priredbu i sa velikim nestrpljenjem očekivali današnji nastup. Za neke od ove djece bio je ovo prvi put da izađu na pozornicu, da pred publikom nešto kažu, otpjevaju ili izvedu. Imamo preko 40 aktivnih korisnika sa kojima provodimo vrijeme prije ili poslije njihovih redovnih školskih obaveza. Zajedno učimo, radimo neke kreativne zadatke, imamo i svoju baštu u kojoj uzgajamo povrće… tako se i rodila ideja na damo doprinos obilježavanju „Dječije nedjelje“ organizovanjem ove priredbe“, rekla je Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku.

Priredbi je prisustvovao predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević koji je istekao zadovoljstvo što već tradicionalno prisustvuje obilježavanju Dječije nedjelje u Dnevnom centru za djecu u riziku.

„Uživali smo u predstavi sa temom koja je, čini mi se, nikad aktuelnija, tema vršnjačkog nasilja. Djeca su na lijep i slikovit način prikazali jednu pojavu koja nije dobra i kako se treba boriti protiv nje. Iz ugla predstavnika lokalne samouprave, svakako da nam je dužnost da djeca ne budu zanemarena, da im pomognemo, da budu ravnopravni članovi društva, da ne osjete izraženo probleme koje imaju, već da im posvetimo dodatnu pažnju i vrijeme i stručni rad koji želim da pohvalim u Dnevnom centru“, istakao je Đurđević.

Priredbi je prisustvovala i zamjenik Ombudsmana za djecu RS Jovanka Vuković koja je još jednom istakla važnost obilježavanja Dječije nedjelje, ali i posvećivanja pažnje ovoj bitnoj i aktuelnoj temi.

„Kancelarija Ombudsmena za djecu se često susreće sa problematikom vršnjačkog nasilja i jako mi je drago da su djeca u ovom Centru iskoristila svoje talente da upravo ovu temu uzmu za osnovu svoje priredbe. Vršnjačko nasilje jeste ozbiljan problem na koji treba da djelujemo preventivno, kroz edukaciju od vrtićkog uzrasta pa dalje jer, nažalost svjedočimo kakve teške posljedice takvo ponašanje može izazvati. Nakon ove priredbe moram reći da sam zahvalna i osoblju Dnevnog centra za djecu u riziku koje se sa puno ljubavi i profesionalizma odnose prema djeci koja dolaze u ovaj centar“, zaključila je Vuković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PAPOVIĆ: Utakmica Republika Srpska – Srbija se zagovara već 15 godina, ali da još uvek nije dobila „zeleno” svjetlo

Sportski žurnal je pokrenuo zanimljivu inicijativu i probudio ideju iz 2008. godine da reprezentacije Republike Srpske i Srbije...

DODIK: Sa Vučićem na čelu Srbije ojačalo bratstvo Srba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Tanjug da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov politički i...

Biljana Lukić izabrana za predsjednicu Aktiva žena SDS RS, zamjenica Mladenka Pandurević

Na danas održanom Saboru Aktiva žena Srpske demokratske stranke u Doboju Biljana Lukić iz Kotor Varoši je izabrana...

Utakmice bijeljinskog Radnika među najgledanijim u Prvoj ligi Srpske

OMARSKA NAJGLEDANIJA U LIGI, PRATI IH RADNIK, SLOBODU GLEDALO NAJMANJE LJUDI FK Omarrska najgledaniji je klub u Prvoj ligi...