Kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića moglo bi da bude završeno naredne sedmice

Datum:

Share post:

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu u toku je kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Dervente, Broda i Nevesinja za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a nakon toga slijede Bratunac i Srbac, rečeno je u ovom centru.

Izvor iz Glavnog centra nije mogao dati tačnu procjenu kada bi moglo da bude završeno kontrolno ponovno brojanje, ali da bi, ako se nastavi trenutnim tempom i ne bude problema, moglo da se okonča u srijedu ili četvrtak, 26. ili 27. oktobra.

Listići se, kako navodi, broje u punom kapacitetu na svih 13 stolova, za sada nema nekih odstupanja i sve ide prema ustaljenoj dinamici.

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je sinoć rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Iz CIK BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIK Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF Radnik MD Shop protiv Željezničara u Tuzli

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: U subotu na teren izlazi i naša juniorska ekipa....

Balkan TRIP TV u posjeti Turističkoj organizaciji Bijeljina (foto)

Jedina turistička televizija na Balkanu, koja egzistira od 2020. godine, bila je danas gost Turističke organizacije Bijeljina. -Naš grad...

PETROVIĆ: Grad Bijeljina po prvi put organizuje kolektivno vjenčanje

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je na svom zvaničnom FB nalogu najavio po prvi put organizaciju kolektivnog vjenčanja u...

Da li će neko od poslanika u NS RS izbjeći sutrašnju sjednicu?

Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Opozicionari...