Konferencija “Želim biti mama“ stiže u Bijeljinu

Datum:

Share post:

Udruženje građana „Centar za mame“ iz Banjaluke po drugi put organizuje konferenciju o sterilitetu „Želim biti mama“ koja će ovoga biti održana u Bijeljini, u petak 16. oktobra u hotelu Drina sa početkom u 18.00 časova.

Konferencija je namijenjena parovima koji se bore sa sterilitetom kao jednim od vodećih problema u oblasti ginekologije i akušerstva te će biti predstavljena metodologija, procedure, olakšice i sve ono što upravo zanima ovu ciljnu grupu. Prava ovakva manifestacija održana je u Banjaluci 02.12.2022. i okupila je stručnajke iz ove oblasti uz veliku zainteresovanost parova koji se susreću sa ovim problemom.

Svi zainteresovani koji ne budu u mogućnosti da posjete konferenciju, istu će moći pratiti putem live stream-a na društvenim mrežama Centra za mame kao i klinike Medico -S. Upravo je klinika Medico-S partner ovog događaja sa stručnjacima koji će učesnicima u ovom gradu približiti problem steriliteta kroz panel diskusije.

“Rado smo se odazvali pozivu “Centra za mame” da učestvujemo na jednoj ovakvoj konferenciji, posebno imajući u vidu činjenicu da je Bijeljina veliki grad iz kojeg nam dolazi mnogo pacijenata. Danas, neplodnost nije tabu tema, ali smo svjesni činjenice da pacijenti u potrazi ra rješenjem izgube mnogo vremena koje nam je dragocjeno u liječenju. Zato nastojimo da što je moguće više sarađujemo sa kolegama ginekolozima, ali i direktno sa pacijentima na terenu tako da ćemo ovoga puta osim učešća na konferenciji biti dostupni i za konsultacije sa svim zainteresovanim parovima”, saopštila je PR klinike Medico-S Danijela Filipović, pozivajući zainteresovane da učestvuju na konferenciji u što je većem broju.

TESTNA REKLAMA

Jedan od vodećih stručnjaka reproduktivne medicine dr sci. Dragan Ivanović, specijalista ginekologije i akušerstva ističe da se poslednjih decenija učestalost neplodnosti udvostručila, a posebno je porastao muški uzrok neplodnosti od 20% na više od 50%. „Prema SZO parovi do 35. godina starosti trebalo bi da se jave stručnjacima reproduktivne medicine nakon godinu dana bezuspješnih pokušaja ostvarivanja trudnoće. Za parove starije od 35 godina preporuka je da se jave već nakon 6 mjeseci. Od pravovremenog javljanja stručnjacima reproduktivne medicine umnogome zavisi uspjeh liječenja“, istakao je Ivanović.

On je naglasio da je vantjelesnaoplodnja je najuspješnija metoda liječenja neplodnosti i njom se danas liječi oko 80% svih uzroka steriliteta.

Individualne konsultacije Po završetku panel diskusije, ljekari klinike Medico-S zainteresovanim parovima biće dostupni i za besplatne konsultacije. Prijave su moguće na licu mjesta, s tim da je poželjno pripremiti postojeću medicinsku dokumentaciju. Konferenciju “Želim biti mama” podržale su komanije Veritas, Oktal Pharma, Laboratorija Medicover, Hellena, elpharma. Iz Centra za mame poručuju da je ovo tek početak oragnizacije događaja sa temama koje se tiču djece, porodice, mama kao i budućih mama. “Pozivamo sve zainteresovane parove da prisustvuju konferenciji, kao i širu javnost kako bismo podigli svijest o ovom problem te približili procedure i metode liječenja steriliteta” – istakla je Nikolina Aničić, predsjednica udruženja “Centar za mame”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Bijeljina danas

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Borba za Petrovića u Bijeljini biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE

Zbijanje redova oko gradonačelnika Bijeljine: Borba za Petrovića biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD,...

VUČIĆ: Srbija mora da ide u pregovore o KiM inače će da bude zgažena

Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o Kosovu i Metohiji inače će da bude zgažena, upozorio...

Gradonačelnik Bijeljine demantuje navode posljednjih pisanja i preformulacije revizorskih izvještaja

Povodom dijelova Izvještaja interne revizije o reviziji izvršenja budžeta Grada Bijeljina u 2022. godini a koji su se...

Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj, a rodom je iz naših krajeva! (foto)

RAD, DISCIPLINA I EDUKACIJA VAS UVEK DOVEDU NA TRON! Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj,...