„Koncert kao poklon Ugljeviku“ Na prijemu kod načelnika Perića oraganizatori 76 Svjetskog kupa harmonike

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić upriličio je danas prijem za rukovodstvo Svjetske asocijacije harmonikaša u povodu 76 Svjetskog kupa harmonike koji će biti održan od 4. do 9. septembra u Bijeljini i Ugljeviku.

Predsjednik Svjetske asocijacije harmonikaša Mirko Patarini rekao je da je večerašnji koncert u ugljevičkom Centru za kulturu specijalan poklon Ugljeviku.

-Sve je spremno za Svjetski kup harmonike, veliki broj delegata je već stigao-rekao je Patarini.

Direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ Slaviša Perić rekao je da večeras u Ugljeviku počinje Svjetski kup te da će sutra i zvanično biti otvoren u Bijeljini.

Perić koji je najzaslužniji što su Bijeljina i Ugljevik domaćini 76 Svjetskog kupa harmonika najavio je da će se na večerašnjem koncertu publici predstaviti nekoliko svjetskih izvođača, među njima i članovi rukovodstva Svjetske asocijacije harmonikaša, njen predsjednik Patarini i Selivanov koji je predsjednik za muzička pitanja.

-Večeras će nastupiti i Kiril Rusinov pobjednik Svjetskog kupa harmonike 2019. godine koji je održan u Kini kao i Olzas Nurlanov koji je bio najbolji na Svjetskom kupu 2021. godine u Minhenu kao i Masefileld Grajson iz Novog Zelanda-naveo je Perić.

On je dodao da će u takmičarskom dijelu 76 Svjetskog kupa harmonike učešće uzeti takmičari iz 30 zemalja.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić naglasio je da su svi ponosni jer ovo prestižno svjetsko takmičenje počinje iz Ugljevika zahvaljujući Muzičkoj školi „Kornelije Stanović“ ali i festivalu „Dani harmonike“ čiji su oni organizatori.

-Želimo da nas svijet upozna, da upozna našu kulturu, tradiciju i umjetnost, ali takođe želimo da sve ono što je dobro i pozitivno, a svjetskog nivoa, da dođe i na naš  prostor kao i da se upoznamo i sa tim kulturama-rekao je Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ljubavna priča Ajše i Miloša iz Bijeljine

Miloš i ja smo se vjenčali prije 3 godine. Naš zajednički život je ispunjen raznim izazovima ali uz...

Pouzdana partnerstva i podrška ključni za uspjeh i održivost domaćih gazdinstava – Porodica Gajić iz Gornjeg Crnjelova već 25 godina razvija svoju farmu muznih...

Pouzdana partnerstva i podrška ključni za uspjeh i održivost domaćih gazdinstava Farmer Ljubomir Gajić širi svoje gazdinstvo zahvaljujući...

„Mačak u čizmama i zli čarobnjak“ – besplatna predstava za najmlađe 27. septembra u Centru za kulturu „Semberija“

Povodom dječije sedmice Centar za kulturu u saradnji sa udruženjem "Ceca i deca" poklanjaju besplatnu predstavu za sve...

Na današnji dan – 25. septembar

Danas je ponedjeljak, 25. septembar, 268. dan 2023. Do kraja godine ima 97 dana. 1493. - Španski moreplovac italijanskog...