Komisija za koncesije kontroliše firmu vozača ministra Đokića

Datum:

Share post:

U Komisiji za koncesije Republike Srpske nismo dobili odgovor da li je firma “New energy”, čije je suvlasnik vozač ministra Petra  Đokića, dobio potrebne saglasnosti i dozvole za gradnju male hidroelektrane vrijedne 3 miliona konvertibilnih maraka.

Po koncesionom ugovoru, koncesionar ima obavezu da u roku od godinu dana od dana potpisivanja ugovora dostavi potrebne dozvole i saglasnosti nadležnih organa. Ugovor o koncesiji je potpisan u maju prošle godine i njime je definisano da u roku od godinu dana od dana dobijanja dozvola ovaj koncesionar treba da izgradi malu HE.

Inač, rok za dobijanje dozvola je jedna od odredbi svih koncesionih ugovora, a Komisija za koncesije je nadležna za kontrolu.

Budući da smo u odgovoru Komisije dobili ono što je već poznato, odnosno koliki je rok za izgradnju ove HE, zatražili smo dodatno objašnjenje od direktora Radenka Đurice.

TESTNA REKLAMA

– Koliko mi je poznato, kolege iz Komisije provjeravaju ovog koncesionara. Zbog toga ne mogu da kažem da li ova firma ima dozvole i saglasnosti nadležnih institucija – rekao je kratko za Srpskainfo Radenko Đurica.

Inače, riječ je o zanimljivom slučaju – bivše Ministarsto industrije, energetike i rudarstva, na čijem čelu je bio Petar Đokić, dodijelilo je komisiju za gradnju male HE firmi čiji je suvlasnik njegov vozač Goran Tadić.

Na naš upit Đokić je izričito tvrdio da nije znao čija je firma, a da nije upoznat i da ga ne zanimaju poslovni planovi njegovog vozača.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...