Komšije Nenada Suzića su se obratili javnosti (foto)

Datum:

Share post:

Nenad Suzić narednih mjesec dana provešće u pritvoru, zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Odluku o jednomjesečnom pritvoru bivšem ministru prosvjete Republike Srpske i redovnom profesoru na Univerzitetu u Banjaluci, donio je Okružni sud u Banjaluci, na prijedlog Okružnog javnog Tužilaštva.

Tužilaštvo je pritvor zatražilo zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Povodom toga komšije, njih 58, Nenada Suzića su poslali pismo u našu redakciju kojem se obraćaju javnosti, iz potrebe da, kako su pojasnili, izraze sumnju prema svemu što se desilo kao i nevjericu u optužbe kojima se tereti Nenad Suzić.

TESTNA REKLAMA

Fotografija pisma sadrži podatke o matičnim brojevima potpisnika, koje smo sakrili zbog Zakona o zaštiti podataka.

Mi, komšije profesora Nenada Suzića, se ovim putem obraćamo javnosti iz potrebe da demantujemo navode i laži kojima je proteklih dana izložen ovaj čovjek!

Nenad Suzić je čovjek marljiv, vrijedan i veliki humanista. On je, profesor, prijatelj, drug i prije svega naš komšija te ponos mjesne zajednice Debeljaci.

Kao naš komšija, ovaj čovjek s ponosom nosi svoje ime i prezime, čovjek koji je marljiv, vrijedan, human i saosjećajan. Drug u nevolji koji je uvijek spreman pomoći, raspoložen i vedrog duha, uvijek bio i ostao uz komšiluk. Mi komšije nemamo ni najmanje sumnje da je ovaj čovjek lažno osumnjičen za strahote kojim se tereti. Neki od nas su svoju djecu povjeravali porodici Suzić na čuvanje i to ćemo činiti i ubuduće, bez imalo straha i sumnje.

Sad se zamislite! Da li je uredu da se ovako blate i iznose laži i neistine o čovjeku? Da, to je on, dobar, pošten i prvenstveno ISKREN!

Sa druge strane, mi smo takođe komšije i porodice iz koje dolazi djevojčica. Nećemo javno govoriti ništa protiv maloljetnog djeteta ali svi mi imamo opravdane razloge zašto ne vjerujemo ovakvim optužbama. Komšija Suzić je u više navrata inicirao pomoć ovoj porodici i za svoju dobrotu zauzvrat dobio je javni linč i lažne optužbe.

Na osnovu svega, imamo moralnu potrebu da pomognemo ovom čovjeku. Ovdje se ne kažnjava njegovo nedjelo i zao čin. Ovdje se kažnjava njegova dobrota, a dobrota svih vas koji ovo čitate, kao i nas koji ovo potpisujemo, ovim pismom se stavljaju na TEST!

Danas je komšija naš, sutra će biti neko drugi iz našeg komšiluka, ili neko koga vi znate, okrivljen za nešto slično. Mi smo na raspolaganju tužilaštvu i nadležnim organima u cilju što skorijeg razriješenja ovog slučaja, navodi se na kraju pisma.

Izvor: glasbanjaluke.net

 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...