Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Datum:

Share post:

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu.

Kompanija New Holland još jednom se upisala na listu najboljih. Naime, kombajn CR8.90 Revelation postavio je novi rekord žetve pšenice kada je za osam sati požnjeo 403,64 t, sa 65,68 ha. Uspjeh je akreditirala i Ginisova knjiga rekorda.

Sve se odigralo 4. jula u Rumuniji, u Šindrilici, na imanju gdje je ukupno požnjeveno 80.600 t pšenice. Maksimalna količina požnjevene pšenice po satu žetve je 57,5 t. Rekordni pokušaj postavili su uvoznici New Hollanda za Rumuniju koji su spojili kombajn sa MacDon FD140 hederom. Cilj im je bio da pokažu performanse idealnog kombajna za uslove u ovoj zemlji, kao i njegove kapacitete i tehničke osobine.

Poboljšane performanse

Kombajn s Twin Rotor tehnologijom je opremljenim sa hederom širine 12,2 m MacDon Draper FD140. Pokretao ga je motor FPT Cursor od 544 KS. Potrošnja goriva je iznosila 1,91 l/t.

TESTNA REKLAMA

Standardno opremljen kombajn sa ovim motorom ima maloprodajnu cijenu od 500.000 evra.

Za transport su korištena dva traktora New Holland T8.410 i T7.315 HD, dvije prikolice za pretovar sa kapaciteta 30 m³ i tri kamiona velikog kapaciteta.

Kombajnom su upravljala ukupno četiri vozača, a smnjenjivali su se svaka dva sata tokom žetve koja je počela u 10:07h i završila u 18:07h.

Pet svjedoka

Ovaj poduhvat proveden je u prisustvu pet svjedoka, koji su nadgledali žetvu u dvije smjene, uključujući dr. Ovidiua Rantu, profesora inženjerstva, kao neovisnog posmatrača. Naravno, sve se odvijalo u prisustvu službene sutkinje Ginisovih svjetskih rekorda, Seyde Subasi-Gemici.

Vrijedni tim nisu omele ni temperature koje su tog dana dosegnule paprenih 40 stepeni Celzijusa. Požnjevena pšenica, koja je inače glavna namirnica u Rumunije, jer se hljeb poslužuje uz većinu obroka, deponirana je u trgovinu odakle će u prodaju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: agloklub.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...