Koliko košta priprema đaka za školu

Datum:

Share post:

U petak počinje nova školska godina, dok se djeca raduju polasku u školu, roditelji svode račune. Koliko je novca potrebno za knjige, pribor i opremu za školu?

Nakon sezone godišnjih odmora za roditelje je nastupila nova troškovna sezona jer pripremaju svoje školarce za nastavu koja počinje u petak 1. septembra. U bijeljinskim knjižarama ovih dana gužve, takvu sliku zatičemo i u knjižari Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Srpske u našem gradu.

Kupovini za školu đaci se raduju danima, dok roditelji svode račune. Nameće se i pitanje koliko je novca potrebno roditeljima da svog đaka prvaka pripreme za polazak u školu.

Veliko olakšanje za budžete roditelje je to što komplete udžbenika za prvi, drugi, treći i četvrti razred nabavlja Vlada Republike Srpske za svu djecu u Srpskoj,kao i za učenike od petog do devetog razreda koji su treće i naredno dijete po rođenju u porodici sa troje i više djece, dok u Bijeljini besplatne udžbenike dobijaju i svi učenici od petog do devetog razreda u 12 osnovnih škola u gradu, što je obezbijedila Gradska uprava. Cijene udžbenika za osnovnu školu ostale su na nivou prošlogodišnjih.

U svim knjižarama Zavoda, pa tako i u ovoj u Bijeljini dostupna je bogata ponuda školskog pribora, ruksaka i ostalih potrepština neophodnih za spremanje učenika za školu. Cijene školskog pribora zavise od kvaliteta i brenda, kaže naša sagovornica.

Roditelji se često oslanjaju i na savjet trgovaca u knjižarama od kojih traže preporuku šta im je to sve potrebno od školskog pribora za osnovni paket, kako bi njihovi mališani spremni i opremljeni sjeli u školske klupe.

Važno je naglasiti da cijene kompleta udžbenika u knjižarama Zavoda za šesti, sedmi, osmi i deveti razred zavise od toga koji strani jezik se izučava kao drugi strani jezik. Tako da udžbenički komplet bez drugog stranog jezika za šesti razred košta 208 KM, za sedmi razred 230 KM, za osmi razred 250 KM i deveti razred 239 KM. Podsjetimo, drugi strani jezik se u školama izučava prema opredjeljenju roditelja, odnosno škola.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...