Koliko je zahtjevan i odgovoran posao pripadnika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina (video)

Datum:

Share post:

Svaki posao da bi ga savjesno i odgovorno obavljao treba prije svega voljeti i cijeniti na poseban način. Koliko je danas posvećen službi i radnim zadacima koje mu nameće svakodnevica mogli smo sagledati samo tokom jednog dana koji smo proveli sa vođom saobraćajnog sektora u Policijskoj stanici Bijeljina. Ljubav prema policijskom pozivu probudila se u Slaviši kaže još dok je bio dječak. Slijedio je svoje snove pa se tako, kroz osmijeh kaže još 1994. godine opredijelio za Srednju školu unjutrašnjih poslova u Banjaluci.

Upravljajući policijskim motociklom Slavišu Gejaka na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina zapazili su mnogi, kako vozači, tako i drugi učesnici u saobraćaju. Posao saobraćajnog policajca je odgovoran i u svakom smislu izazovan, kaže naš sagovornik.

Vještom oku saobraćajnog policajca motocikliste na putevima tokom obavljanja radnih zadataka moglo bi se reći ne promiče baš ništa, pa nam Gejak otkriva koji su to najčešći prekršaji u saobraćaju.

A da su saobraćajne kontrole dobro došle pokazuju policijski bilteni i statistika saobraćajnih prekršaja. Česte su i akcije koje realizuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske a koje su usmjerene na kontrolu vozača pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Prilikom obavljanja svih zadataka glavna misija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske je bezbjednost građana, pa tako i svih učesnika u saobraćaju.

Nameće se i pitanje šta višegodišnje iskustvo u radu našeg sagovornika govori o tome kako učesnici u saobraćaju reaguju na prisustvo policajca motocikliste prilikom redovnih ali i vanrednih kontrola, te  koliko poštuju propise.

Vozači koje smo anketirali kažu da su navikli na prisustvo policajca motocikliste na saobraćajnicama i pozdravljaju redovne aktivnosti policije naročito tokom ljetnih mjeseci kada je pojačana frekvencija vozila u saobraćaju.

Policijski motocikl prava je atrakcija naročito za naše najmlađe sugrađane koji imaju priliku da se na Dan otvorenih vrata koji organizuje PU Bijeljina upoznaju sa materijalno-tehničkim sredstvima, opremom i vozilima koje policijski službenici koriste prilikom obavljanja redovnih poslova. A da saznaju više o upravljanju motociklom sve više se tokom redovnih predavanja interesuju i djeca školskog uzrasta, koja se organizuju u školama s ciljem poboljšanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Ukazuje Gejak na važnost i obavezu korištenja zaštitne opreme i dodaje da posebnu pažnju u saobraćaju prilikom upravljanja motociklom treba obratiti na raskrsnice.

Kako vozači mlotornih vozila, na prisustvo policije i saobraćajne kontrole na području PU Bijeljina navikli su i motociklisti. Oni koji propise poštuju razloga za brigu kažu nemaju, jednostavno uživaju u vožnji semberskom ravnicom.

Za samo nekoliko radnih sati koje smo proveli na ovom reporterskom zadatku, uvjerili smo se koliko je zahtjevan i odgovoran posao pripadnika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina. Našeg sagovornika ostavili smo sa njegovim radnim zadacima, po evidentno je saobraćajnoj vrevi koja je svakodnevno prisutna na putevima u ovom dijelu Srpske, a naročito tokom ljetnih mjeseci kada je aktuelna sezona putovanja i godišnjih odmora.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ministar Minić u Bijeljini sa predsjednikom i članovima Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije i Majevice“ (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Savo Minić, danas je prisustvovao sastanku sa semberskim poljoprivrednicima i predsjednikom Udruženja poljoprivrednika...

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...