KOJIĆ: "Sud BiH štiti one koji su činili najmonstruoznije zločine nad Srbima"

Datum:

Share post:

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica Branimir Kojić rekao je Srni da su tvrdnje da se ne zakazuju ročišta Atifu Dudakoviću zbog naredbi kriznih štabova Federacije BiH i Kantona Sarajevo klasična matrica Suda BiH da tako amnestira i zaštiti one koji su činili najmonstruoznije zločine nad Srbima.
 

"Virus korona je samo jedan od razloga koji oni uzimaju kao kec iz rukava, a u suštini njima je zapravo korona dobro došla da opravda njihov nerad", naglasio je Kojić.

On je dodao da su čak i oni Bošnjaci koje je osudio Sud BiH i nakon pravosnažne presude na slobodi.

"Na slobodi su jer, zamislite apsurda, i oni imaju koronu ili su bolesni. Ja se pitam kako je Sud BiH ekspresno procesuirao Milana Bogdanovića samo nekoliko dana nakon operativnog zahvata kojem je podvrgnut", rekao je Kojić.

On je podsjetio da je u prvostepenom postupku Bogdanović dokazao nevinost, ali da drugostepenu presudu nije dočekao.

TESTNA REKLAMA

"Sada postavljam pitanje da li je zbog toga što je Srbin? Imamo osnova da kažemo i tvrdimo da jeste", zaključio je Kojić.

U Sudu BiH dvije godine nije održano suđenje komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifu Dudakoviću, koji je sa još 16 vojnika optužen za zločine protiv čovječnosti koji obuhvataju ubistvo više od 300 Srba. Optužnica je podignuta 2018. godine.

Posljednje ročište u ovom predmetu bilo je u februaru 2020. godine, a suđenje je počelo u aprilu 2019.

Optužnicom je obuhvaćeno ubistvo više od 300 Srba, progon i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, uništavanje 38 pravoslavnih hramova, crkava i vjerskih objekata, kao i zločin nad bošnjačkim narodom Cazinske Krajine.

Milan Bogdanović bio je osumnjičen za ratne zločine na području Srebrenice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...