Koji automobil može najduže na rezervi?

Datum:

Share post:

Koliko god da vodite računa o nivou goriva u svom rezervoaru, često se dogodi da vam se upali lampica za “rezervu”.
Iako savremeni automobili sami pružju informaciju koliko još kilometara možete da pređete sa preostalim gorivom, taj podatak je često netačan, pa vozač ne može da se potpuno osloni na njega.

Koliko koji automobil može da pređe kilometara nakon što se uključi pomenuta lampica prije svega zavisi od stila vožnje, konfiguracije puta, tima automobila, pogonskog goriva, ali značajno i od proizvođača.

Tim problemom se pozabavila ekipa sajta “Compare The Market” koja je testirala 96 modela 26 različitih proizvođača kako bi utvrdila koji automobil ima najveću autonomiju na čuvenoj “rezervi” i na osnovu toga su napravili prosjek za svakog proizvođača.

Napravili su konačnu listu po pet najboljih i najgorih brendova kada je u pitanju autonomija na “rezervi”, te kod svakog izdvojili i određeni model koji se posebno ističe.

TESTNA REKLAMA

Najgorih 5:
KIA – nisu prezerano pouzdani kada je u pitanju autnomija u Južnoj Koreji, bar ne u redovima onog “manjeg” predstavnika auto-industrije ove zemlje. KIA ima prosječnu autonomiju 74,1 km, a nizak prosjek umnogome “duguje” modelu Picianto koji može da pređe samo 51,7 km na rezervi.
Mitshubishi – još više ćete se unesrećiti sa rezervom ako ste vlasnik ove japanske marke. Njeni modeli u prosjeku imaju domet od 71,6 kilometara.
Porsche – ako ste za volanom 911 lako ćete biti najbrži na putu, ali ako vam se upali lampica, brzo potražite najbližu pumpu. Prosjek ove marke je 70,2 km.
FIAT – s obzirom da ga uglavnom kupuje radnička klasa, ako to i dalje postoji, očekivalo bi se od italijanskog giganta da je pouzdan u ovom segmentu.
Međutim, FIAT automobili u prosjeku imaju autonomiju od svega 66,7 km sa gorivom na rezervi. Taj prosjek na dole posebno “vuče” popularni gradski model 500, koji ima domet od svega 59,7 km.
MINI – ako ste slabi sa živcima, a često vam se pali lampica, posljednji automobil koji želite da imate je MINI. Popularni engleski proizvođač vam omogućava samo 60,38 km na “rezervi”.

Najboljih 5:
BMW – u prvih pet je popularni premijum iz Bavarske čija vozila imaju prosječnu autonomiju “na lampici” 87,3 kilometara. Šampion unutar kuće je Serija 5 sa 110 km.
Volkswagen – na četvrtom mjestu je gigant iz Volfsburga sa prosjekom od 87,6 km. Najveću autonomiju ima Passat koji može da pređe 120 km, po čemu je rekorder među pojedinačnim brendovima.
Lexus – treće mjesto na podijumu zauzeo je neočekivano Toyotin premijum podbrend. Između ostalih, model RX može da pokrije 88,4 km samo sa gorivom na rezervi.
Ford – vicešampion kilometraže kada gori lampica je pionir savremene auto-industrije. Sa Fordivom automobilima u prosjeku možete da pređete 88,4 km na rezervi, a najpouzdaniji model je Mondeo sa dometom od 112 km, a u stopu ga prate S-Max i Galaxy.
Volvo – ako tražite automobil sa kojim ćete najmanje brinuti koliko još imate vremena da pronađete benzinsku pumpu, kupite Volvo.

Prosječna kilometraža automobila švedskoj proizvođača na rezervi je 94,7 kilometara. Najveću autonomiju među pojedinačnim modelima ima V40 koji samo na “rezervi” može da pređe 113 km.

Izvor: glassrpske.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...