KOŠARAC: ''Sava Semberija'' – PRIMJER kako zaštititi domaću proizvodnju

Datum:

Share post:

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je danas da u Prehrambenoj industriji “Sava Semberija” postoji veoma odgovaran pristup prema domaćoj proizvodnji, te da je zadovoljan činjenicom da ovaj kolektiv otkupljuje znatne kapacitete primarne poljoprivredne proizvodnje u Republici Srpskoj.
 

“Ovo je pravi primjer kako treba da zaštitimo domaću proizvodnju. Ovdje se otkupi 7,5 miliona kilograma sirovine, što dovoljno govori o kapacitetima koje ima `Sava` u prerađivačkom smislu”, rekao je Košarac novinarima.

On je apelovao na menadžment preduzeća da nastavi dosadašnju poslovnu politiku da otkupljuje od domaćih poljoprivrednih proizvođača.

Košarac je rekao da se time stanovništvu u Republici Srpskoj omogućava da se bavi primarnom proizvodnjom, te naglasio da pažnju treba usmjeriti i na korištenje sredstava iz IPARD fondova.

On je napomenuo da Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara želi da, zajedno sa entitetskim resornim ministarstvima razvije novi projekat popisa poljoprivrednih domaćinstava.

TESTNA REKLAMA

“Ta domaćinstva bi u kontinuitetu mogla da prate primarnu poljoprivrednu proizvodnju, preradu i dalji promet. U tom kontekstu je veoma značajno da imamo stabilan prerađivački kapacitet kakav je `Sava`”, rekao je Košarac novinarima nakon posjete Prehrambenoj industriji “Sava Semberija”.

Košarac je istakao da ovo može da bude signal entitetskim resornim ministarstvima da razvijaju podsticajne mjere za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, te da imaju siguran otkup.

Direktor fabrike “Sava Semberija” Stevo Filipović zahvalio je Košarcu na posjeti, naglasivši da njegov dolazak u ovu kompaniju samo potvrđuje da su vlasti na svim nivoima BiH zainteresovane za rad prehrambene industrije “Sava”.

Filipović je rekao da je “Sava” prošlu godinu završila uspješno, da su preradili količine koje su bile planirane uprkos činjenici da vremenske prilike nisu bile povoljne.

On je najavio da će već naredne sedmice rukovodstvo “Save” razgovarati sa domaćim poljoprivrednim proizvođačima, koji su, kako je rekao, “Savi” u procesu proizvodnje najbitniji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...