Koalicioni partneri se dogovorili: Evo kome će pripasti funkcije u javnim preduzećima

Datum:

Share post:

Koalicioni partneri priveli su kraju razgovore o učešću u vlasti u Republici Srpskoj. Situacija je sada skoro čista, a funkcije u javnim preduzećima još malo će biti podijeljene. 

Kako saznajemo, biće dosta promjena u odnosu na 2014. 

DNS je najveći gubitnik poslije oktobarskih izbora jer su ostali bez direktorskog mjesta u “Autoputevima” Republike Srpske, koje preuzima DEMOS Nedeljka Čubrilovića, tačnije, poziciju će zadržati bivši DNS-ovac Dušan Topić koji se priključio DEMOS-u. 

 

Thumbnail

TESTNA REKLAMA

 

Uprkos solidnom izbornom rezultatu, stranku Marka Pavića koštale su sankcije zbog toga što su neki članovi u predizbornoj kampanji radili za protivničke kandidate. DNS će, zato, zadržati “Željeznice”, na čijem čelu se godinama nalazi njihov kadar. 

DEMOS je poslije izbora odlično prošao, a, osim “Autoputeva”, imaće svog direktora u Republičkoj upravi za igre na sreću i u Zavodu za medicinu rada i sporta. 

Moguće je i da SNSD vrati neka javna preduzeća kojima je upravljao proteklih godina. Za sada, izvjesno je da će ostati u “Aerodromima” Republike Srpske, kao i u “Elektroprivredi”, dok se u banjalučkoj “Elektrokrajini” već smjestio NDP-ov Dragan Čavić.

 

Thumbnail

 

“Ujedinjenoj Srpskoj” će SNSD prepustiti direktorsko mjesto u “Poštama”, a dobiće funkcije i u Institutu za javno zdravstvo i Geološkom institutu. Dio koalicije je i grupa Obrena Petrovića, ali se oni ne pominju u priči oko javnih preduzeća. Kako saznajemo, važno im je da ostanu u Doboju i da se bave gradskim projektima. 

 

Thumbnail

 

Odahnuće i Socijalisti jer će, saznaje ATV, uprkos spekulacijama da bi mogli da izgube “Šume” Republike Srpske, ostati u tom javnom preduzeću. Ostaće i u republičkom Inspektoratu, kao i u Fondu za zaštitu životne sredine. Za najduže mjesec dana, dogovor će biti i ozvaničen.

 

Thumbnail

 

Ono što je još zanimljivije je da nije isključeno ni da Socijalistička partija dobije jedno mjesto u Savjetu ministara BiH.

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradski savjeti mjesnih zajednica: Ignorantski odnos Gradske uprave prema potrebama naših građana

  Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti: Gradska uprava u Bijeljini, predvođena gradonačelnikom Petrovićem ignorantski se odnosi prema zahtjevima i...

Prihvatili Vukana, Selak ih više ne zanima: ŠTA JE DOGOVORENO na opozicionom sastanku u Istočnom Sarajevu

Vodeće opozicione stranke, SDS i PDP, prihvatile su listu Za pravdu i red Nebojše Vukanovića kao ravnopravnog partnera...

SUTRA PRES U SNSD: Aktuelni trenutak poljoprivrede u Semberiji

Sutra, 20.08.2022. godine (SUBOTA), sa početkom u 12:00 časova, u prostorijama GrO SNSD Bijeljina (Filipa Višnjića broj 1),...

Srbija donirala prvih 10 miliona za autoput Bijeljina-Rača

Vlada Republike Srpske prihvatila je donaciju Srbije od 10 miliona evra namijenjenu za finansiranje radova na izgradnji autoputa...