Gajić: Možemo obezbijediti da mještani Gornje Krćine dobiju vodu priključivanjem na zvornički vodovod

Koalicija koju u Ugljeviku čine Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Narodna partija Srpske (NPS), Socijalistička partija Srpske (SPS), Demokratski narodni savez (DNS) i Demokratski savez (DEMOS) večeras je održala javnu tribinu u selu Krćina i promovisala zajedničkog kandidata za načelnika Ugljevika Dragana Gajića.

U obraćanju mještanima Krćine Gajić je naglasio potrebu za jačom podrškom selima, naročito u rubnim dijelovima opštine Ugljevik koja su godinama zapostavljana. On je najavio da će mještani Krćine imati mogućnost da se priključe na zvornički vodovod preko Pilice i da će, kao budući načelnik, nastojati da opština Ugljevik subvencioniše pojedinačne priključke na vodu.

„Znamo da je veće ulaganje u vodosnabdijevanje i putnu infrastrukturu ono što je najpotrebnije ovim mjesnim zajednicama, znamo da postoji veliki komunalni problem jer nema organizovanog odvoza smeća i znamo da je to minimum koji opština može učiniti za poboljšanje uslova života“, istakao je Gajić i konstatovao da za bolji život mještana Krćine nije dovoljna samo dobra putna komunikacija.

„Naš glavni zadatak je da zadržimo stanovništvo u ovim selima i da ozbiljno ispitamo njihove razvojne mogućnosti koje su već prepoznate u čistom prirodnom okruženju i lokacijama koje imaju turistički potencijal. Tako moramo pristupiti svakom selu, prema konkretnim razvojnim šansama, a pogotovo tamo gdje je u pitanju opstanak sela“, dodao je Gajić.

On je stanovnicima Krćine predočio da 6. oktobra građani odlučuju da li će se Ugljevikom još četiri godine upravljati na dosadašnji način ili će ova opština konačno dobiti vlast koja budžetom upravlja odgovorno i u pravcu razvoja svih mjesnih zajednica.

Na skupu u Krćini govorio je mještanin Marko Ristić, a obratili su se i predstavnici koalicionih partija – Dragan Jović (SPS), Miroslav Popović (DNS), Mikica Lukić (NPS) i Milutin Tasovac (SNSD).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име