U Centru za kulturu „Semberija“ u Bijeljini svoj centralni predizborni skup održala je koalicija koju čine gradski odbori SDA-NiP-SDP Bijeljina. Ova politička platforma je predizbornu kampanju vodila pod sloganom „U koaliciji sa narodom“. Okupljenim građanima predstavili su se kandidati za gradsku Skupštinu i kandidat za gradonačelnika Bijeljine.

„Ova koalicija zaslužuje svaku pažnju. Politički predstavnici lokalnih stranaka koje okupljaju semberske Bošnjake pokazali su spremnost da se odreknu svojih međusobnih animoziteta i naprave jedinstvenu listu. Svjedoci smo da to ranijih izbornih ciklusa nije išlo tako jednostavno i zato ovaj put moramo podržati njihovu političku zrelost. Radi se o ljudima koji će biti u stanju da zastupaju naše interese u Skupštini grada Bijeljina tokom naredne četiri godine“, izjavio je Vahidin Mulamustafić, kandidat za gradonačelnika Bijeljine.

Prisutnima su se obratili i pojedini kandidati sa liste ove koalicije za Skupštinu grada pozvavši građane da iskoriste svoju građansku dužnost i glasaju na nedjeljnim izborima.

Potpredsjednik još uvijek aktuelnog saziva Skupštine grada Bijeljina, Mustafa Gradaščević rekao je nekoliko riječi o važnosti parlamentarne zastupljenosti Bošnjaka u lokalnoj vlasti te nekoliko primjera iz vlastitog zastupničkog iskustva kako se Skupština grada Bijeljina u prethodnom periodu odnosila prema zaštiti prava semberskih Bošnjaka.

„Izađimo u nedjelju svi i glasajmo za ljude koji će nas najbolje predstavljati. Ne smijemo zaboraviti da smo jaki tačno onoliko koliko nas ima u institucijama vlasti. Obzirom da su izbori prilika kada se popunjavaju te institucije, nemojmo ostati pasivni i nezainteresovani. Naša lista ima dovoljno kvalitetnih kandidata koji će ispoštovati vaše povjerenje“, zaključio je Gradaščević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име