KO ĆE ispred opozicije izaći na crtu Mićiću u Bijeljini?

Datum:

Share post:

U trci za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima opozicione stranke u opticaju imaju tri kandidata među kojima će se birati onaj koji bi trebalo da izađe na crtu aktuelnom gradonačelniku Mići Mićiću.

Odlično obaviješteni izvori našeg portala otkrivaju da će narednih dana rukovodstva SDS-a i PDP-a definitivno "prelomiti" koji kandidat ima najbolje šanse da 15. novembra pobijedi Mićića, lidera novoformirane Stranke demokratske Srpske – Semberija, koga je kao kandidata za još jedan gradonačelnički mandat nedavno podržao i šef SNSD-a Milorad Dodik.

– Proteklih dana "iskristalisala" su se imena trojice kandidata opozicije među kojima će uskoro biti izabran onaj za koga se procijeni da ima najveće šanse za pobjedu u Bijeljini. To su aktuelni šef Gradskog odbora SDS Bijeljina Tomica Stojanović, zatim lider pokreta "Uspješna Srpska", doktor Zlatko Maksimović, a kao treća opcija pominje se šef bijeljinskih PDP-ovaca Slaviša Marković – otkrivaju naši izvori.

Međutim, naši sagovornici tvrde da su Markovićeve šanse da bude izabran za zajedničkog kandidata opozicije za gradonačelnika Bijeljine minimalne budući da je, kako podsjećaju, predsjednik Gradskog odbora PDP Bijeljina nedavno napravio ozbiljan "gaf", potpisujući bez saglasnosti vrha stranke sporazum o saradnji sa SNSD-om.

– Iako je Predsjedništvo PDP-a poništilo taj sporazum, Marković je tim potezom praktično sam sebe diskvalifikovao kao kandidata za gradonačelnika Bijeljine, iako on lično i dalje ima prilično velike ambicije u tom pogledu – kažu naši izvori.
Oni, takođe, dodaju i to da je između čelnika SDS-a i PDP-a postignut načelni dogovor o podjeli gradonačelničkih kandidatura u Banjaluci i Bijeljni.

– S obzirom da će PDP skoro sigurno dati zajedničkog kandidata za gradonačelnika Banjaluke, a to će biti Draško Stanivuković ili Jelena Trivić, onda bi SDS trebalo da predloži svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine. U svakom slučaju, ne postoji šansa da jedna od tih stranaka dobije kandidata i za Banjaluku i za Bijeljinu – objašnjavaju naši izvori.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: insajder.in

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Bijeljine posjetio Mjesne zajednice Čengić, Obrijež, Gornju i Srednju Čađavicu (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa saradnicima je obišao Mjesne zajednice Čengić, Obrijež, Gornju i Srednju Čađavicu te se...

NEŠIĆ: Bošnjački ministri tražili dodatno usaglašavanje o sastavu pregovaračkog tima sa Fronteksom

Vanredna telefonska sjednica Savjeta ministara o prijedlogu sastava pregovaračkog tima sa Еvropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu...

Rukometašice Srbije preko Čilea izborile drugu fazu Svjetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u narednu fazu Svjetskog prvenstva pošto je u meču trećeg kola Grupe...

LOPARE: STRUČNI SKUP O UPRAVLJANJU STAKLENIM OTPADOM

U Loparama je održan stručni skup iz oblasti upravljanja staklenim otpadom, koji je organizovalo lokalno Javno komunalno preduzeće...