Književni klub ''Jovan Dučić'' Bijeljina

Datum:

Share post:

Članovi Književnog kluba „Jovan Dučić“ organizovali su večeras u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“  književno veče kojom su obilježili sedamnaest godina rada i postojanja.

Kako reče pjesnikinja Radmila Đokić, predsjednik ovog kluba, za nepun mjesec dana Književni klub „Jovan Dučić“ će ući u punoljetstvo, u osamnaestu godinu postojanja.

 „ Na ovakvim književnim večerima  čitanjem svojih stihova predstavljaju se svi člnvi našeg kluba. Ovo je prilika da govorimo i stihove naših preminulih kolega, da se podsjetimo na njihovo pjesničko stvaralaštvo. U ovoj godini dobili smo pet novih članova, tako da je klub značajno podmlađen, tako da ukupno imamo dvadeset i tri pjesnika i književna stvaraoca koji su članovi našeg kluba“, izjvila je Radnila Đokić, koja je do sada objavila pet pjesničkih zbrki, a njene pjesme zastupljene su i u brojnim zbornicima poezije.

Što se tiče ove godine, Književni klub „Jovan Dučić“ organizovao je niz posjeta i gostovanja, od Rudog, Subotice, Lopara, Ugljevika, Šida, pa do Sremske Mitrovice. Bijeljinski pjesnici bili su i u Brankovini, rodnom kraju pjesnikinje Desanke Maksimović.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...