Treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu igrano je ovog vikenda, a vodeće ekipe su ostvarile gostujuće pobjede.

Najbujedljiviji je bio FC Mostar SG koji je deklasirao Salines Neimare 10:0. Amir Baručija, Bilal Jelić i Anel Radmilović su postigli po dva gola, dok su se po jednom u strijelce upisali Ivan Peko, Marin Suton, Davor Arnautović i Adnan Kalajdžić.

Ubjedljivu gostujuću pobjedu ostvarila je i Bubamara na gostovanju kod aktuelnog prvaka BiH, Hercegovine. Mlada ekipa iz Širokog Brijega u ovakvom sastavu nije dostojan rival Bubamari, a to se i osjetilo na parketu gdje je tim iz Cazina slavio 7:0. Edvin Bosnić, Luka Perić i Vladimir Džombić su po dva puta pogađali gol domaćih, a Samir Gosto je dodao jedan gol.

Sloga iz Gornjeg Vakufa/USkoplja je nastavila sa pobjedama, a do treće pobjede u isto toliko mečeva stigli su na gostovanju kod debitanta Željeznice 4:2. Tim iz Istočnog Sarajeva je pružio dobar otpor kvalitetnijem rivalu, odigrao sjajno prvo poluvrijeme, vodio 2:1, ali Sloga u drugom poluvremenu preokreće rezultat. Erdin Ramić i Kristijan Radin su bili strijelci za domaće, dok su za goste pogađali Emir Milanović, Admir Zukan, Darko Ivanković i kapiten domaćih Slobodan Elez koji je postigao autogol.

Sarajevo i Željezničar su remizirali u sjajnom meču 3:3 i nastavili svoj niz neodlučenih utakmica. Eldar Bašović je sa dva gola donio vodstvo Željezničaru na poluvremenu 2:0. Smanjio je Faruk Brkanić u 29. minuti na 2:1, a onda drama u samom finišu. Muanis Duvnjak donosi izjednačenja, a Nedžad Hodžić iz kaznenog udarca potpuni preokret, prije nego što Senahid Zeba u posljednjim sekundama pogađa za konačnih 3:3.

Kolo su u Bijeljini zatvorili Radnik i Borac, a domaća ekipa je pobijedila 2:1. Vahid Mrkaljević je sa dva brza gola u prve četiri minute odveo Radnik na 2:0. Gosti smanjuju rezultat u 17. kada Dušan Galić pogađa za 2:1 i mada je malo ko to očekivao, do kraja meča više nije bilo promjena rezultata i Radnik slavi pobjedu 2:1.

Rezultati, 3.kolo:

Salines Neimari – Mostar SG 0.10

Hercegovina – Bubamara 0:7

Željeznica – Sloga 2:4

Sarajevo – Željezničar 3:3

Radnik – Borac 2:1

Tabela: Mostar SG 9, Bubamara 9, Sloga 9, Radnik 6, Željezničar 4, Salines Neimari 3, Borac 1, Sarajevo 1, Željeznica 1, Hercegovina 0.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име