Klupko SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA glumica odmotava se i u BiH

Datum:

Share post:

Podstaknuta istupom mlade koleginice Milene Radulović u Beogradu, sarajevska glumica Hasija Borić otkrila je kakve su se strahote prije više od 50 godina dešavale u Dramskom studiju u Sarajevu.
 

seksualnom zlostavljanju progovorile su i druge glumice u BiH.

Stari profesor je svoje maloljetne učenice “učio glumi” tako što im je, kako tvrdi Borićeva, za vrijeme individualnih časova zavlačio ruku u gaćice i držao je na klitorisu.

Ovo je samo jedan od detalja iz otvorenog pisma kojim je Hasija Borić do temelja uzdrmala javnost, a pogotovo glumačke krugove u BiH. Uslijedile su brojne poruke podrške, ali i vrlo jasne prijetnje.

 

FOTO: N1/SCREENSHOT

TESTNA REKLAMA
Hasija Borić

Gole djevojke i pijani profesori

Nakon veteranke sarajevskog glumišta, svoja traumatična iskustva su, istina anonimno, iznijele i druge glumice. Tako su u javnost isplivale priče o profesorima sarajevske Akademije scenskih umetnosti, koji su, navodno, na nastavu dolazili pijani, pipkali studentkinje i slali im lascivne ponude.

Kako tvrde brojne bivše studentkinje i studenti, posebno se istakao profesor koji je na prijemnom ispitu za Akademiju zahtijevao od kandidatkinja da se skinu gole, a ako bi neka to odbila uslijedilo je pitanje: “Pa, kako misliš da budeš glumica ako nisi na to spremna”.

Navodno, ovaj profesor je, nakon što su ga ukorili i opomenuli, prestao s tom praksom, ali nikad nije kažnjen za seksulano uznemiravanje, iako je znao dovoditi i druge profesore da “razgledaju kandidatkinje”

Glumice koje tvrde da su bile žrtve profesora predatora iznijele su svoja iskustva na regionalnoj Fejsbuk stranici “Nisam tražila”.

– Bijesna sam, tužna i ljuta. Gotovo svi su znali godinama šta se događa sa spornim profesorima! I o ovome koji je dolazio u alkoholisanom stanju i seksualno zlostavljao studentkinje, i o ovom koji je skidao djevojke na prijemnom i kasnije kroz školovanje nastavio svoju torturu! Pipao me kroz kimono po grudima i uvijek, ali uvijek, pokazivao sve zahvate na djevojkama, nikada na momcima – napisala je jedna glumica.

Zataškan slučaj

I mada se u glumačkim krugovima, ne samo u Sarajevu, nego i u drugim gradovima BiH, zna na koga se ove optužbe odnose, jedina do sada javno izrečena imena su ona koja spominje Hasija Borić.

Borićeva optužuje profesora Miroslava Avrama, koji više nije među živima, da je od 1969. seksualno napastovao mahom maloljetne učenice glume, polaznice Dramskog studija, koji je preteča sarajevske Akademije scenskih umetnosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i jedan dječak. Broj...