U nedjelju u Banja Luci na  turniru „BH Banja Luka open“ u organizaciji karate saveza Republike Srpske i karate saveza Bosne i Hercegovine naša kadetkinja Mia Milca Vujić osvojila je prvo mjesto. 

U jednoj od najmasovnijih kategorija, u  vrlo kvalitetnoj i  izjednačenoj konkurenciji Vujićeva je do prvog mjesta uspjela stići kroz vrlo zahtjevan i težak žrijeb. Da je uspjeh još veći govori i činjenica da se ovim rezultatom uspjela plasirati na predstojeće svjetsko prvenstvo u Italiji, gdje će kao član reprezentacije predstavljati Bosnu i Hercegovinu u kategoriji kadetkinja (-54). Do tog jednog mjesta koje je vodi na svjetski šampionat, našoj kadetkinji posle trećeg mjesta na ovogodišnjem državnom prvenstvu bilo je potrebno da osvoji pomenuti izborni turnir što je i učinila.

Ponosni smo na ovaj veliki rezultat i plasman do kojeg smo došli velikim radom, posvećenošću i vjeri da možemo. Jedan od ovogodišnjih ciljeva je ispunjen i srećni smo što će naš klub imati predstavnicu na svjetskom prvenstvu u Italiji sredinom oktobra mjeseca.

Treba napomenuti,da je Vujićeva u dosadašnjoj karijeri četiri puta za redom bila državna prvakinja, da je višestruka prvakinja Republike Srpske (pojedinačna i ekipna) osvajač balkanskih medalja više puta kao i osvajač bronzane  medalje u Svjetskoj ligi za mlade. Na svjetskoj rang listi u kategoriji kadetkinja (-54) trenutno se nalazi na 43 mjestu najboljih kadetkinja svijeta. Dosadašnjim rezultatima Vujićeva je zaslužila da se nađe na smotri najboljih, a tamo će pokušati da napravi korak više i ispiše nove stranice ženskog karate sporta grada Bijeljine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име