Kiosci u centru Bijeljine danima bez novina i cigareta

Datum:

Share post:

.Na dvadesetak kioska u užem gradskom jezgu Bijeljine već sedam dana ne stižu štampa i cigarete.  

Sudski spor
Preduzeće “Standard grupa”, u vlasništvu advokata Miloša Stevanovića, početkom oktobra ove godine kupilo je 22 prodajna objekta od preduzeća “Krušik” koje je poslovalo u sastavu firme “Shop&GO”, čime je preuzelo obavezu zaposlenja 47 radnica na kioscima.

Međutim, u međuvremenu je došlo do sudskog spora između novog vlasnika kioska i preduzeća “Krušik”, zbog toga što, kako tvrdi Miloš Stevanović, vlasnik i direktor preduzeća „Standard grupa Bijeljina“, raniji vlasnik kioska nije prikazao objektivno stanje u kome se nalazila ta imovina, navodno opterećena prikrivenim jemstvom.

– Kupoprodajni ugovor smo potpisali s Dianom Jović-Cvetinović za milion KM, odmah uplatili 500.000 KM i preuzeli upravljanje kioscima. Naš cilj je bio da se kompanija preproda, s obzirom na to da na tržištu postoji značajna tražnja za ovakvim firmama. Međutim, to nije bilo moguće jer je prodavac prećutao mnoge stvari. Odmah smo nakon toga podnijeli tužbu, a sud je već donio privremenu mjeru kojom je i dalje upisana Diana Jović-Cvetinović kao vlasnik i kao osoba koja upravlja firmom – kaže Miloš Stevanović.

TESTNA REKLAMA

Jović-Cvetinović potvrdila je da se nalazi u sudskom sporu sa preduzećem “Standard grupa”, od kojeg, kako ističe, potražuje iznos od 588.871 KM.

– Od desetog oktobra “Standard grupa” upravlja kioscima. Kod njih je pečat i kompletna dokumentacija. Međutim, u sudskom registru preduzeće “Shop& GO” još se vodi na moje ime. Nije tačno da smo prikrivali informacije o bilo čemu, jer Stevanovićeva firma godinama vodi naše knjigovodstvo – kaže Jović-Cvetinović.

Status radnica

Dodaje da je i njoj stalo da radnice riješe svoj status i da prodajni objekti rade normalno, ali će sud, ipak, izreći konačan stav o tome ko je u ovom sporu u pravu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...